Abone Ol

Yusuf Halaçoğlu işinde asıl mevzu yeni eşi ve çocukları çıktı

İYİ Parti milletvekili aday listelerinde ismi olmayan parti kurucusu Yusuf Halaçoğlu işinin perde arkası aralandı. Halaçoğlu Kayseri birinci sırayı reddedince liste dışı kalmıştı. Meğer asıl mevzu Yusuf Halaçoğlu'nun eşi ve çocuklarıymış.

Yusuf Halaçoğlu işinde asıl mevzu yeni eşi ve çocukları çıktı

İYİ Parti kurucusu Yusuf Halaçoğlu'nun aday gösterilmemesinin yankıları sürerken son olarak Meral Akşener'den açıklama geldi.

Meral Akşener, 'Sayın Halaçoğlu benim öğretmenimdir, hocamdır, abimdir. Kayseri 1. sırayı istemedi. İzmir ya da Ankara’yı istedi. Genel başkan yardımcılarımız vardı.

Genel başkan yardımcılarımızın altına onu koysak olmazdı. Koskoca abimi. Dolayısıyla “Beni affedin” dedi. Ben de o karar saygı duydum.'' ifadelerini kullandı.

Bu açıklamadan sonra gözler Kayseri'yi istemediği ortaya çıkan Yusuf Halaçoğlu'na döndü. Yusuf Halaçoğlu da işin aslını açıkladı ve asıl mevzunun eşi ve çocukları olduğunu söyledi.

Meğer yeni eşi Neval Konuk ile ayrı düştüklerinden İzmir ya da Ankara'dan aday olmak istemiş.

Küçük çocuklarımıza ben bakıyorum

Anaokuluna giden iki küçük çocuğuna kendisinin bakmak zorunda kaldığını açıklayan Yusuf Halaçoğlu şunları anlattı:

-İYİ PARTİ listesinde adamın bulunmayışını çeşitli şekillerde yorumlayanlara: İYİ PARTİ'yi kurmamız üzerine eşimin görevlendirilmesi yenilenmeyerek İstanbul'daki görevine dönmek zorunda kaldı.

Her hafta 4 gün İstanbula gitti. Buna bağlı olarak henüz Anaokuluna giden iki yavrumuza benim bakmam gerekti. O küçük yavrular annesini, anneleri de çocuklarını 1 yıl boyunca haftada 4 gün görmediler.

Bunu kamuoyuyla paylaşmadım. Ancak önümüzdeki öğretim yılında ilkokula başlayacakları için İzmir'e yerleşmeye karar verdik.

Bu yüzden İzmir'i istedim

-Bu sebeple de seçimde İzmir veya Ankara'dan aday gösterilmeyi istedim. Ancak aday belirlemeleri sırasında buraların dolu olduğu için Kayseri 1. Sırayı teklif etti.

Kayseri'nin benim için uygun olmadığını belirttim ve söylediğim iki ilde değerlendirmesini istedim.

Aile düzenimizi sağlamaya çalışıyorum

-Sonuçta büyük mücadele vermiş, başka hiçbir beklentisi olmayan biri olarak aile düzenimizi sağlamaya çalışıyordum. Kayseri'yi istemeyince listede yer almadım.

Küskünlük göstermeden devam edeceğim

-Ancak şunu belirtmek istiyorum. Sosyal medyada bu durumu çarpıtarak verenler iyice anlasın ki, benim milletvekili olmam önemli değil. Biz makam için yola çıkmadık.Hedefimiz... Türkiye'yi yeniden parlamenter demokratik hukuk devleti olarak inşa etmek ve tek adam yönetiminden kurtarmak.

Listede yer almasam da bütün varlığımla hiçbir küskünlük göstermeden bu yolda mücadeleye devam edeceğim. Çocuklarımıza emin bir gelecek için çalışacağım.

Yusuf Halaçoğlu ilk eşi Fatma Nur Halaçoğlu 52 yaşında ani bir rahatsızlık sonucu yaşamını yitirince Neval Konuk ile evlendi. Neval Konuk İstanbul'daki Marmara Üniversitesi'nde Sanat Tarihi eğitimi veriyor. Yusuf Halaçoğlu'nun ikinci eşi Neval Konuk'tan 2 çocuğu oldu. Halaçoğlu'nun ilk eşinden ise 4 çocuğu bulunuyor. 

(İnternethaber)