Abone Ol

Tecavüz çiftliğinin sahibinden şaşırtan ifadeler

Ataşehir Kayışdağı’nda, yurttan kaçan kızları 24 saat köpeklerle korunan bir çiftlikte tuttuğu iddia edilen çiftlik sahibi Abuzer S’nin ifadeleri ortaya çıktı. Abuzer S. ifadesinde, “Genç kızlar çiftliğe kendi rızalarıyla geldiler. Kızları zorla Alıkoymadım” dedi.

Tecavüz çiftliğinin sahibinden şaşırtan ifadeler

Sözcü'den Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre İstanbul'un Ataşehir ilçesi Kayışdağı'nda, yurttan kaçan bazı kızların 24 saat köpeklerle korunan bir çiftlikte tutulduğunun tespit edilmesi sonucu düzenlenen operasyonda, küçük kızların cinsel istismara uğradığı videoları içeren CD'ler, 2 tabanca ve 180 mermi bulunmuş, görüntülerdeki kızların 14-17 yaşındaki A.T., K.Ü., H.K.K. ve A.U. olduğu anlaşılmıştı.

Operasyonda çiftlik sahibi Abuzer S. ile çalışanı Sabur R. gözaltına alınmıştı. Çiftlik sahibi Abuzer S., 22 Şubat'ta Anadolu Adliyesi'ndeki savcılık sorgusunun ardından, sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

“SOKAKTA KALMASINLAR DİYE EVİME ALDIM”

Şüpheli Abuzer S. emniyetteki ifadesinde, kızların kalacak yerleri olmadığını söyleyerek yanına geldiğini belirterek, “Ben de yardımcı olmak ve sokakta kalmamaları amacıyla yanımda konaklamalarına izin verdim. Bir hafta çiftlik evimde kaldılar.

Zaman zaman gittiysem de orada kalmadım. Gitmemdeki amaç ihtiyaçlarını karşılamaktı. Sonrasında ben onları annelerine teslim ettim. 10-15 gün sonra yine 4 kişi geldiler ve yurttan kaçtıklarını, kalacak yerleri olmadığını, yurtta psikolojik baskı olduğunu söylediler. 3-4 gün kaldılar. Soğuk olamasın diye Sultanbeyli'de yeni aldığım daireme götürdüm. Onları bıraktıktan sonra Ataşehirdeki kendi evime döndüm” dedi.

“KIZLAR KENDİ RIZALARIYLA GELDİLER”

Suçlamaları kabul etmediğini söyleyen şüpheli Abuzer S., savcılıktaki sorgusunda, “Mağdureler kendi rızalarıyla geldiler. Alıkoymadım, cinsel ilişkide bulunmadım. Santaj ve tehdit de etmiş değilim” dedi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Abuzer S. savunmasında, emniyet ve savcılıkta verdiği ifadelerini tekrar ettiğini söyledi.

“SIĞINACAK LİMAN OLARAK GÖRMÜŞLER”

Şüpheli Abuzer S.'nin avukatı ise skandal ifadeler kullanarak, “Mağdureler kendi rızaları ile gelmiş hatta anneleri ile kalmıştır. Mağdureler yurttan kaçmışlar, müvekkilimi sığınacak liman olarak görmüşler. Müvekkilim kızları yurda teslim etmiştir. Bunun üzerine kızlar şikayetçi olmuşlardır. Hürriyeti tehdit suçunun unsurları oluşmamıştır, mağdurelerin de ifadeleri bu yöndedir” dedi.

Mahkeme, “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermi satın alma veya taşıma veya bulundurma”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “silahla tehdit”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “şantaj” suçlarından şüpheli Abuzer S.'nin tutuklanmasına karar verdi.