Abone Ol

Rana'nın adresi neden ifşa edildi? #YurticiKargoCevapVer

Kadıköy'de maske takmadığı gerekçesiyle polislerin müdahale ettiği Rana Batı'nın Yurtiçi Kargo firmasında çalıştığı iddia edilen kişinin adresini paylaştığı ortaya çıktı.

Rana'nın adresi neden ifşa edildi? #YurticiKargoCevapVer

İstanbul Kadıköy'de maske takmadığı gerekçesiyle polislerin Rana B.'yi gözaltına almak istemesinin ardından yaşanan gelişmeler gündemdeki yerini korurken, Yurtiçi Kargo firmasında çalıştığı iddia edilen bir kişinin müşteri veri sistemine girerek kadının adresini bulduğu ve sonrasında adresini paylaştığı ortaya çıktı.

Yurtiçi Kargo'dan yapılan açıklamada ise "Çalışanlarımız, sistem üzerinden müşterilerimizin kişisel bilgilerine kesinlikle erişememektedir. Sadece dağıtım sırasında adres bilgileri ilgili personele gösterilmektedir" denildi.

Olay, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla ortaya çıktı.

Önce Rana B.'nin Cyparisuzs isimli instagram profili ele geçirildi. Sonrasında hesaptan yapılan paylaşımda "Hesap bendedir dostlar. Sadece bir kaç saat içinde bu soysuz kızın numara ve adresini paylaşacağım. Artık gider evinden mi alırsınız bilemem, beni mahkemeye verdiğinde hep beraber adliyeye gidiyoruz" denildi.

Rana'nın adresi neden ifşa edildi? #YurticiKargoCevapVer - Resim: 1

Yurtiçi kargo çalışanı olduğu iddia edilen kişi sisteme ulaşamadığını ve birazdan aktif olacağını söyledikten sonra Kadıköy'de polislerle tartışan Rana B.'ye 1 saat süre verdi. Bu sürenin içinde özür videosu çekip yayınlamazsa, evinin adresini ve telefon numarasını açıklayacağını ilan etti.

Rana'nın adresi neden ifşa edildi? #YurticiKargoCevapVer - Resim: 2

Sonrasında kadının adres ve telefon bilgilerini paylaştı.

Rana'nın adresi neden ifşa edildi? #YurticiKargoCevapVer - Resim: 3

Şahıs, adres bilgilerini paylaştıktan sonra kendi bulunduğu konumdan kadının evinin uzaklığını tespit edip "metrobüsle 1,5 saat" dedikten sonra "hep beraber gidelim mi" diye sordu.

Rana'nın adresi neden ifşa edildi? #YurticiKargoCevapVer - Resim: 4

Sosyal medyada konuyla ilgili olarak #YurticiKargoCevapVer hastagiyle binlerce mesaj paylaşıldı.

Müşterilerin bilgilerinin nasıl bu kadar ulaşabildiğini sorgulayan vatandaşlar, Yurtiçi Kargo personeliyle ilgili firmanın acilen açıklama yapması çağrısında bulundular.

Yurtiçi Kargo yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Çalışanlarımız, sistem üzerinden müşterilerimizin kişisel bilgilerine kesinlikle erişememektedir. Sadece dağıtım sırasında adres bilgileri ilgili personele gösterilmektedir.

Konunun şirketimizle ilgili olup olmadığı hakkında net bir bilgi olmasa da olay araştırılmaktadır. Bir ihlal yaşandı ise tüm kanuni haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz"