Abone Ol

Yurt dışı tatil yerlerini aratmayan yurt içi 10 tatil rotası!

İşte dünyanın en beğenilen bazı tatil yerlerinin Türkiye'deki ikizleri!

Yurt dışı tatil yerlerini aratmayan yurt içi 10 tatil rotası!

Çoğumuzun hayalinde bir gün yurt dışında tatil yapmak vardır. Bu hayali yerine getirenler de en fazla bir ya da iki yere gidebiliyor. Peki size dünya sosyetesinin akın ettiği tatil yerlerindeki atmosferin yurt içi muadillerini söylesek gitmez misiniz? İşte dünyanın en beğenilen bazı tatil yerlerinin Türkiye'deki ikizleri! /

1. MALDİVLER - KALEM ADASI. Maldivler'de tatil yapmak herkesin kaldırabileceği türden bir yük değil. Nereden baksanız dört beş gün için iki kişilik bir Maldivler tatili, 12.000 lira civarında bir bütçe gerektiriyor

Maldivler güzel mi? Elbette. Ancak oraya gidecek paranız yoksa ve "Maldivler'in yarısı kadar güzel olsa yeter." diyorsanız istikametiniz İzmir'in Dikili ilçesinin karşısında yer alan Kalem Adası olmalı.

Denizi, kumu aynı olmayacaktır ancak güzel bir adada lüks bir tesisin sağladığı imkanlar eşliğinde özellikle balayı için ideal bir yer Kalem Adası. Kalem Adası'nda doğru açılardan çektiğiniz fotoğrafları görenler Maldivler'e gittiğinizi bile sanabilir.

2. SİCİLYA - DATÇA. Sicilya, Akdeniz'deki gözde tatil mekanlarından biri. Taşlı ve temiz plajları Datça'yı anımsatmıyor değil. Havası, deniz suyu sıcaklığı da neredeyse aynı.

Datça ve Sicilya birbirine bitişik koylarda deseler inanmamak mümkün değil. Sicilya tarihi itibariyle elbette yapılaşma olarak Datça'dan biraz daha farklı bir atmosfere sahip ancak, Datça'ya gidip "Sicilya'nın falanca koyundaydık." derseniz kimse "Ne alakası var" demeyecektir.

3. MİAMİ - KONYAALTI. Miami ABD başta olmak üzere dünya sosyetesinin gözbebeği ancak upuzun sahilinin fotoğrafları Konyaaltı'ndan çok da farklı değil.

Antalya geçtiğimiz yıllarda yapılan yatırımlarla da giderek Miami çizgisine yaklaşıyor.

Konyaaltı plajında çekilen fotoğraflarızla kendinizi Miami'de hissetmemeniz için tek sebep sahilden geçen mısırcının yanık sesi olabilir...

4. KANARYA ADALARI - KAŞ, KALKAN, KEKOVA. Kanaraya adalarında denize girmek bir ayrıcalık, doğası sahilleri ve büyüyen ekonomisiyle bir tatil cenneti.

Ancak yarın öbür gün sular altında kalsa bir ikizi bizim topraklarımızda görevi devralmaya hazır!

Kaş-Kalkan-Kekova üçgeninde yapacağınız bir tatil emin olun Kanarya Adaları'na giden eşinizin dostunuzun tatilinden çok da farklı olmayacaktır.

5. BOAVİSTA - PATARA. Boavista özellikle son yıllarda gözlerden uzak ve sade bir tatil yapmak isteyenlerin gözdesi oldu. Çölü andıran sahilleri de inanılmaz bir şekilde Patara plajımıza yakınlık gösteriyor.

Yanınızda Afrika kökenli bir arkadaşınızla Patara'da çekindiğiniz fotoğrafları rahatlıkla Boavista diye yutturabilirsiniz hatta Boavistalı biri bile buna inanabilir.

Boavista atmosferini yaşamak için Batı Afrika sahillerine kadar gitmenize gerek yok.

6. MONAKO - BODRUM. Bodrum son yıllarda her ne kadar "Çok bozuldu" dense de büyüyen yapılaşmasıyla Monaco'ya benzemeye başladı.

Türkbükü gibi Eşsiz koyları, eğlence mekanları ve tarihi dokusuyla sonradan Monaco'ya gidenlere; "Aynı Bodrum" dedirtiyor.

7. VİRGİN ADALARI - ÇEŞME, ALAÇATI.

Dünyanın öbür ucu neresi derseniz Virgin Adaları akla geliyor. Peki te oralara kadar gidip bulabileceğiniz şey ne? Biraz Çeşme, biraz Alaçatı... O kadar. Zaten daha fazla ne bekleyebilirsiniz ki? O zaman oralara gitmeye ne gerek var?

8. QUENN ISLAND - ÖLÜDENİZ. Bir başka ücra ada yine jet sosyetenin tercihleri arasında. Şimdi sosyete gider bir şey diyemeyiz. Magazinden kaçmak için nelere katlanıyorlar. Ancak siz sade bir vatandaş olarak, birilerinden kaçıp saklanacak bir durumunuz yoksa Queens Island'a kadar gidip dünyanın uçak ve ulaşım masrafına girmeyin.

Aynı paraya Ölüdeniz'de 3 ay tatil yapma şansınız varken neyi zorlayacaksınız ki? Üstelik sahili de manzarası da neredeyse aynı!

9. TOSCANA - AYVALIK. Avrupa'da çok özel noktalardan biri de Toscana, mimari yapısı ve sahiliyle şık bir tatil için bu İtalyan cennetine gidip bir kez olsun görmek lazım. Ama gidecek durumunuz olmayabilir. Güneşi bile aynı açıyla yakıyor o derece ikiz bir memleket! Makarna ve pizza yerine Ayvalık tostu yemek zorunda da değilsiniz, Ayvalık'ta çok güzel mekanlar da açıldı.

10. SAINT TROPEZ - FOÇA.

Saint Tropez artık şarkılara nakarat olacak kadar ünlenmiş bir sosyetik tatil beldesi ancak sahillerinin yanı sıra mimari yapısı ve otantik dokusuyla da çok beğeniliyor.

Foça her ne kadar gece hayatıyla Saint Tropez'in eline su dökmeye yanaşamasa da özellikle Eski Foça'da çekilen pek çok fotoğrafı görenler aradaki farkı ayırt edemiyor!