Abone Ol

Yunanistan Meis'ten sonra Karaada'ya da asker çıkardı

Yunanistan, Meis Adası’nın ardından Karaada'ya da asker çıkardı. Yunan ordusunun birkaç binayı karargaha dönüştürdüğü de de belirtildi.

Yunanistan Meis'ten sonra Karaada'ya da asker çıkardı

Doğu Akdeniz nedeniyle yaşanan gerilim sürerken daha önce Meis Adası'na askeri sevkiyat yapan Yunanistan bu kez Karaada'ya da asker çıkardı.

TRT’nin aktardığı habere göre; Yunanistan, Karaada'ya asker çıkardı ve bazı binaları da karargaha çevirdi.

Karada'daki Yunan askerleri görüntülenirken, Meis- Karada arası nöbet değişimi yaptıkları da görüldü.

Karaada Türkiye'ye sadece 1.5 mil uzaklıkta yer alıyor.

Emekli Tümamiral Yaycı: Fener Adası ve Kara Ada Yunanistan’a ait değil

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Meis Adası’nın civarındaki ada ve adacıklarla ilgili olarak “Fener Adası ve Kara Ada Yunanistan’a ait değil” açıklamasında bulundu.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı eski Kurmay Başkanı emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Meis adasıyla ilgili Yunanistan'ı kızdıracak önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Yaycı, “Meis Adası hariç bölgedeki diğer ada, adacık ve kayalıklar üzerinde Türkiye'nin egemenliği devam ediyor. Bu gerçeklik Yunanistan'ın Meis Adası'nın münhasır ekonomik bölgesi olduğuna dair iddiasını da ortadan kaldırır. Çünkü Fener Adası ve Kara Ada, Meis Adası'nın bu bakımdan batı, güney ve doğusunu kapatmaktadır ve bu adalar Yunanistan'a ait değildir” dedi.

Yaycı, şunları söyledi:

“Eğer Meis Adası dışındaki adalar üzerindeki İtalyan egemenliği 1947 Paris Barış Anlaşması ile sona erdirilmiş ise o zaman orijinal sahibi Osmanlı Devleti'nin halefi Türkiye Cumhuriyeti'ne geçmiş olması gerekir. Bu durumda, Meis Adası hariç bölgedeki diğer ada, adacık ve kayalıklar üzerinde Türkiye'nin egemenliği devam ediyor.”