Abone Ol

Yunan askerleri sınırdaki mültecilere ateş açtı

Yunanistan sınır birlikleri, Meriç Nehri’ni yüzerek geçmek isteyen mültecilere otomatik silahlarla yaylım ateşi açtı.

Yunan askerleri sınırdaki mültecilere ateş açtı

Ülkelerindeki iç savaş ve ekonomik kriz nedeniyle ‘umut' yolculuğuna çıkmak için Edirne'ye gelen binlerce mültecinin Yunanistan sınırlarında geçiş için bekleyişi sürüyor. Edirne'ye gelen binlerce çocuk, kadın ve ailelerden oluşan mülteciler, kimi zaman jiletli tel örgüleri aşarak, kimi zamansa iki ülke arasında doğal sınır hattını oluşturan Meriç Nehri'ni yüzerek veya botlarla geçmeye çalışıyor.

ATEŞ AÇILDIĞI ANLAR KAMERAYA KAYDEDİLDİ

Komşu ülke Yunanistan'a geçmek isteyen binlerce mülteci, sınır hattında Yunanistan askerlerinin orantısız müdahaleleri ile yüz yüze geliyor.

İlk üç günlük süreçte Yunanlı askerler, biber gazı ve ses bombaları ile adeta mültecileri bombardımana tutarken, bugün ise silah sesleri yükselmeye başladı. İpsala Sınır Kapısı'nda bir mültecinin açılan ateş sonrası boynundan vurularak hayatını kaybetmesinin ardından, yaşanan dehşet ilk kez net olarak ‘İHA' tarafından nehir hattında görüntülendi.

Yunan askerleri sınırdaki mültecilere ateş açtı - Resim: 1

SÜRÜNEREK KURTULDU

Meriç Nehri'nin yüzerek geçmek isteyen mülteci grubuna Yunanistan sınır birlikleri otomatik silahlarla yaylım ateşi açtı. Yaşanan dehşet anlarında mülteciler, bölgeden sürünerek kurtulmaya çalıştı. Yaşanan dehşet anları İHA ekibi tarafından an be an kaydedildi.

Yaylım ateşi arasında kalan mülteciler, “Askerler bize ateş ediyor. Bu şekilde Avrupa bizim için hayal” dedi.

YARALILAR KEŞAN’A GETİRİLDİ

Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Yenikarpuzlu beldesinde, Yunanistan’a geçmeye çalışan göçmen grubuna Meriç Nehri’nin karşı kıyısında bekleyen Yunan güçleri tarafından ateş açıldı.

Sınırda Yunanlı birliklerin açtığı ateş sonrasında gözünden yaralanan bir göçmen ile birlikte çeşitli yerlerinden yaralanan göçmenler ambulanslar ile Keşan’a getirildi. Plastik mermiler kullanılarak gerçekleştirilen atışlar sırasında mermilerin hedefi olan şimdiye kadar toplam 6 göçmen, ambulanslar ile birlikte Keşan Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı.

İHA