Abone Ol

Yunan Adası Mykonos'ta Türk Turistlere Farklı Yerli Turiste Farklı Fiyat Skandalı

Yunanistan'ın ünlü adası Mykonos, bu kez fahiş fiyatlarla gündemde. Her yıl ünlü isimleri ağırlayan ada, yerli ve yabancı turistlere yaptığı farklı muamele ve dolandırıcılık iddialarıyla uluslararası basında gündem oldu.

Yunan Adası Mykonos'ta Türk Turistlere Farklı Yerli Turiste Farklı Fiyat Skandalı

Türkiye’den de her yıl binlerce kişiyi ağırlayan Yunanistan’ın meşhur tatil beldesi Mykonos gündemden düşmüyor. Elon Musk’tan Bella Hadid’e birçok ünlüyü ağırlayan adada fiyatlar tatilcilere yok artık dedirtirken, İngiliz basını adadaki skandal muameleyi ortaya çıkardı.

İngiliz Daily Mail gazetesi, adada oldukça meşhur olan bir sahil restoranına gitti, DK Oyster isimli restoranın yerli ve yabancı turistlere yaptığı farklı muameleyi gözler önüne serdi. Gazete, adanın geri kalanında da durumun pek farklı olmadığını yazdı.

İngiliz gazete, Mykonos’un ünlü restoranlarından DK Oyster’ın adadaki bazı işletmeler gibi yerli ve yabancı turistlere farklı muamele yaptığını ortaya koydu. Restorana gelen Yunanların ‘pahalı fiyatlar’ nedeniyle uyarıldığı sonunda ise yabancı turistlere oranla çok daha düşük bir ücret ödedikleri belirlendi.

Gazeteye konuşan ve dolandırıldıklarını öne süren turistler

TURİSTLERİN ‘DOLANDIRILDIK’ İSYANI

Aynı yemeklerin, aynı içeceklerin yerli ve yabancı turistlere farklı ücretlerden satılması ‘pes artık’ dedirtirken, bölgedeki tatilciler de ‘dolandırıldıklarını’ öne sürdü. Gazeteye konuşan yabancı turistler, sipariş vermeden önce fiyatlardan haberdar olmadıklarını ve hesaplarını teslim eden garsonlar tarafından tedirgin edildiklerini anlattı. Bazıları da ‘bedava içecek karşılığı şezlong’ gibi olmayan kampanyalarla zorlandıklarını öne sürdü.

Daily Mail gazetesi, aynı restoranda bir Yunanlının istiridye başında 5 dolar ödediğini, yani 30 dolar karşılığında 6 istiridye alabildiğini belirlerken, yabancı turistlerden istiridye başına 18 dolar gibi bir mebla istendiğini ortaya koydu.

‘ÇALIŞANLAR ARKALARINDAN GÜLÜYORDU’

Gazete, Yunanlıların sipariş vermek istediğinde fiyatlar tarafından uyarıldığını ve farklı fiyatlar üzerinden satış yapıldığını da ortaya çıkardı.

Gazete, turistlere satış yapan personelin kendi aralarında fiyatlar üzerinden alay ettiğini de ortaya koydu. İngiliz Daily Mail gazetesi muhabiri, “Arkamızdaki turistler kokteyl istediklerinde 50 dolar ödediler. Daha sonra arkamı döndüğümde personelin bununla alay ettiğini gördüm. Bu, yerli bir turistten istenen paranın üç katıydı.” dedi.

‘TURİSTLERE ÜÇ KATI SATILIYOR’

Muhabir, Yunan bir müşteri gibi davrandığını açıklarken, “Bir garson turist olmadığım için şanslı olduğumu söyledi. Eğer yabancı olsaymışım içeceğim üç katı fiyatla satılırmış. Diğer bir çalışanda buna yüksek sesle güldü.” dedi.

Geçen hafta, 50 yaşındaki New Jersey’li avukat Theodora McCormick ve eşi, yaşadıkları dolandırıcılık hikayesini de gazeteye anlattı. Çift, iki bira ve bir düzine istiridye için 557 dolar ödediklerini söyledi.

Bir başka Yunan vatandaşının, adada 50 euro (yaklaşık 900 TL) karşılığı aldıklarının turistlere faturası ise 433 euro (yaklaşık 8 bin TL) oldu. Gazete, fiyat farkının bazen 4 katına kadar çıktığını yazdı. Bu restoranın tek olmadığı, adada bu mantıkla turistleri dolandırmak isteyen pek çok yer olduğuna da dikkat çekildi.