Abone Ol

Son dakika: YSK'dan İYİ Parti’ye ret cevabı!

İYİ Parti, Yüksek Seçim Kurulu'ndan seçmen kütüklerini talep etti. Talebi reddeden YSK, gerekçe olarak da seçmen kütüklerinin seçime katılma hakkı kazanan partilere verilmesini gösterdi.

Son dakika: YSK'dan İYİ Parti’ye ret cevabı!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmen kütüklerini, talep eden İyi Parti’ye vermedi. YSK, gerekçe olarak ise seçmen kütüklerinin seçime katılma hakkı kazanan partilere verilmesini gösterdi.

Bu duruma tepki gösteren İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, partilerinin seçime girebilme hakkı kazandığını vurguladı. Çıray’ın konuya ilişkin yaptığı açıklaması şöyle:

İYİ Parti, 1. Olağan Kurultayı öncesi YSK'dan seçmen kütüklerini talep etmiştir.YSK cevaben, seçmen kütüklerinin seçime katılma hakkı kazanmamız halinde verilebileceğini bildirmiştir.Yasal olarak bir partinin seçime girebilme yeterliliği kazanbilmesi için 1. Olağan Kurultay'ını yapmış olması ve 41 il ile bu illerin merkez ilçesi dahil 1/3 ünde teşkilatlanması gerekmektedir.

Teşkilatmanın tamamlanma şekli ise; kuruluşu gerçekleştirilen yeterli sayıdaki ilçenin kuruluş bildirgesini bağlı bulunduğu ilçe dernekler masasına teslim edilmesidir.

@iyiparti, 10.12.2017 tarihinde, 1. Olağan Kurultayını yapmış ve Kurultay 12.12.2017 tarihinde kesinleşmiştir. Ayrıca 41'den fazla ilde ve merkez ilçeler dahil 1/3 ilçede teşkilatlanmayı tamamlamış olup, 6 aylık bekleme süresi sonunda seçime girebilme hakkı kazanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Son dakika: YSK'dan İYİ Parti’ye ret cevabı! - Resim: 1