Abone Ol

YSK kararı Davutoğlu ve Gül-Babacan partileri için yeşil ışık mı?

Timothy Ash, Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararının, yeni bir parti kurma hazırlığı içindeki Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okuması yönünde bir ‘yeşil ışık’ olup olmadığını sordu.

YSK kararı Davutoğlu ve Gül-Babacan partileri için yeşil ışık mı?

Londra merkezli Bluebay Asset Management Stratejisti Timothy Ash, Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı İstanbul’da İBB Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararının, bir süredir yeni bir parti kurma hazırlığı içinde oldukları iddia edilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski bakan Ali Babacan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a meydan okuması yönünde bir ‘yeşil ışık’ olup olmadığını sordu.

Ash, YSK’nın kararının ardından Twitter hesabından yaptığı yorumda, “Dikkate şayan, bu duruma nasıl bakarsanız bakın yaşanan Türkiye’nin demokrasi olarak algılanmasına zarar veriyor. Ve bu, Türkiye ekonomisini temmuza kadar makro finansal istikrar açısından risklere karşı hassas hale getirecek” dedi.

“Muhalefet seçimleri boykot edecek mi? Sokak protestoları olacak mı?"

Dolar/TL’nin 6.15’i görmesine ve liranın gelen haberlerin ardından yaşadığı değer kaybına dikkat çeken Ash, akıllarda çok fazla soru işareti oluştuğunu belirterek şunları söyledi:

Muhalefet seçimleri boykot edecek mi? Sokak protestoları olacak mı? İki tarafta kendine güveniyor gibi durduğuna göre yeniden seçimi kim kazanacak? Batı’nın tepkisi ne olacak? Müdahale sürecinde piyasalar nasıl bir performans gösterecek?

Twitter’daki paylaşımlarında yeni parti iddialarına da değinen Ash, “Bunun, Erdoğan’a yönelik bir meydan okuma başlatmaları konusunda Davutoğlu, Babacan ve Gül’e bir yeşil ışık mı” diye sordu. Ash’in paylaşımını, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Şef Ekonomisti Robin Brooks da beğendi.