Abone Ol

Youtube Aşı Karşıtı İçerikleri Engelleyecek

YouTube bir süredir koronavirüse inanmayan ve aşı karşıtı olan kişilerin videoları sistemden kaldırıyordu. Bu şekilde paylaşım yapan hesapları da yavaş yavaş engelleyen YouTube yeni bir kararla aşı karşıtı olarak değerlendirdiği bütün videoları engelleyecek.

Youtube Aşı Karşıtı İçerikleri Engelleyecek

Washington Post'un bildirdiği yeni bir habere göre video paylaşım sitesi YouTube, tüm aşı karşıtı içeriği engelleyecek ve COVID-19'un da ötesinde kızamık ve su çiçeği gibi diğer aşıları hedef alan içeriklerin de paylaşılmasını engelleyecek.

Bu noktada değerlendirildiğinde YouTube aşı karşıtı olan bütün içerikleri platformunda engelleyecek.

Google'a ait çevrim içi video şirketi, YouTube'un Küresel Güven ve Güvenlik Başkan Yardımcısı Matt Halprin'e atıfta bulunarak, birkaç kanalı kapattı. Bu noktada karşımıza önde gelen aşı karşıtı aktivistleri yasakladığı bilgisi de çıkıyor.

YouTube, Kovid-19 aşılarının yanı sıra, yaygın kullanılan diğer aşılarla da  ilgili dezenformasyonla mücadele edecek.

Aşı karşıtı içeriği kontrol altına alma politikası çerçevesinde  YouTube, sağlık yetkililerinin onayladığı ve yaygın kullanılan aşıların etkisiz  ve tehlikeli olduğunu iddia eden videoları kaldırırken, aşı konusunda  dezenformasyon yaydığını iddia ettiği Joseph Mercola ve Robert F. Kennedy Jr gibi  ünlü aşı karşıtlarının yanı sıra, Russia Today'in (RT) Almanca yayın yapan iki  kanalını kalıcı olarak kapattı.

BAŞKA AŞILAR KONUSUNDA DA YANLIŞ BİLGİLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Daha önce Kovid-19 aşıları hakkında dezenformasyon yayan videoları  kaldırmaya karar veren şirket, kararı tüm aşıları içine alacak biçimde  genişlettiğini ifade etti. YouTube’un global güven ve güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı Matt Halprin, şirketin yalnızca Kovid-19 aşılarına odaklandığı için harekete geçmekte  geç kaldığını, ancak başka aşılar konusundaki dezenformasyonun Kovid-19 aşılarına  karşı da şüphe doğurduğunu fark ettikleri için yasağı genişlettiklerini ifade etti.

Öte yandan, Halprin, YouTube’un insanların aşılarla ilgili kişisel  deneyimlerini anlattığı, yaşadıkları yan etkilerden ve problemlerden söz eden  videolara, bilimsel tartışmalara ve aşıların tarihi başarı veya  başarısızlıklarına yer verileceğinin altını çizdi.

Halprin, yeni politikası çerçevesinde aşı karşıtı 133 bin videonun  kaldırıldığını bildirdi.

Şirket aynı zamanda güvenilir kaynakların bilgilendirici videolarına  daha çok yer vermek için çalıştıklarını duyurdu. Alternatif tıp ürünleri ticareti yapan Joseph Mercola ve ABD Senatörü  John F. Kennedy’nin oğlu olan avukat Robert F. Kennedy Jr, ABD’de aşı karşıtı  hareketin en ünlü yüzleri olarak dikkat çekiyordu.

Uzmanlar, Kanada’da yüzde 71, İngiltere’de ise yüzde 67 olan iki doz  Kovid-19 aşısı olanların oranının ABD’de 56’da kalmasını sosyal medyanın neden  olduğu dezenformasyona bağlıyor.

Temmuz ayında ABD Başkanı Joe Biden da sosyal medya şirketlerinin aşı  karşıtı dezenformasyondan sorumlu olduğunu ve sorunu çözmeleri gerektiğini ifade  etmişti.  YouTube tarafından gün içinde yapılan açıklamada, Russia Today'in (RT)  Almanca yayın yapan iki YouTube kanalının kalıcı olarak kullanımdan kaldırıldığı  belirtilmişti.

Açıklamada, RT DE’nin YouTube kanalının, "Kovid-19 hakkında  bilgilendirme politikasını" ihlal eden videoları yüklediği için "ihtar" aldığı ve  bunun sonucu YouTube kanalına yeni video yüklemesinin askıya alındığı ifade  edilmişti.