Abone Ol

Yörük gelini kostümlerini Antalyalı iş kadınları tanıttı

Antalya Kadın Müzesinin, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği programda Yörük kültürünü tanıtmak amacıyla ‘Yörük Gelin’ resim ve fotoğraf sergisi açıldı.

Antalyalı iş kadınları Yörük gelini olursa...

ANTALYA Tanıtım Vakfının düzenlediği programda Yörük kültürünü tanıtmak amacıyla ‘Yörük Gelin’ resim ve fotoğraf sergisi açıldı. Programda, Antalyalı iş kadınları da Yörük gelini kostümleriyle podyuma çıkarak bu kültürü tanıttı.
Antalya Kadın Müzesi tarafından hazırlanan ‘Yörük Gelin’ resim ve fotoğraf sergisi, Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergi açılışının ardından Yörük kültürüne dikkat çekmek amacıyla Yörük gelini kostümlerinin tanıtıldığı defile düzenlendi. Defilenin ev sahipliğini ATAV Başkanı Nizamettin Şen, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Antalya Kadın Müzesi Küratörü Prof. Dr. Nevzat Çevik üstlendi. Deniz Koparal’ın koreografisinde gerçekleşen defilenin vurucu simgesi ise ‘Duvaktaki Bereket’ isimli enstalasyon oldu. Defilede Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan 50 parça Yörük gelini kıyafeti tanıtıldı. Yörük gelini kostümlerini Antalyalı iş, sanat ve siyaset dünyasından 14 kadın giyerek podyumda yürüdü. Yörük hayatının ve düğününü özetleyen fotoğraf sergisinin bulunduğu salonda, Yörük kilimleriyle süslü podyumda yürüyen mankenler, güzellikleriyle olduğu kadar sempatik hareketleriyle dikkatleri üzerine topladı.
Organizasyonun Yörük kültürleriyle süslenmiş farklı yaklaşımla yapıldığını söyleyen Nevzat Çevik, “Defilede podyum ve sütunlarda Yörük dokumaların farklı ürünleri ve özellikle Antalya Döşemealtı halıları sergilendi. Enstalasyon ayrı bir sembolik ruh kattı ve özellikle Antalyalı kadınların doğal ve masum mankenler olarak elbiseleri keyifle taşıdığı aktivite oldu. Yiyecek, içecek sunumu bile Yörük sergisinin destekleyen, geleneksellerden seçilmiştir. Tarhana, gözleme ve ayran servisi yapıldı” dedi.
Defilenin sonunda podyumda yürüyen manken iş kadınları bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yörük gelini kostümlerini Antalyalı iş kadınları tanıttı - Resim: 1
Yörük gelini kostümlerini Antalyalı iş kadınları tanıttı - Resim: 2
Yörük gelini kostümlerini Antalyalı iş kadınları tanıttı - Resim: 3
Yörük gelini kostümlerini Antalyalı iş kadınları tanıttı - Resim: 4
Yörük gelini kostümlerini Antalyalı iş kadınları tanıttı - Resim: 5
Yörük gelini kostümlerini Antalyalı iş kadınları tanıttı - Resim: 6
Yörük gelini kostümlerini Antalyalı iş kadınları tanıttı - Resim: 7
Yörük gelini kostümlerini Antalyalı iş kadınları tanıttı - Resim: 8
Yörük gelini kostümlerini Antalyalı iş kadınları tanıttı - Resim: 9

dha