Abone Ol

Yönetimi Ele Geçiren Taliban, Afganistan'ın Adını Değiştiriyor!

Bir Taliban yetkilisinin aktardığı bilgilere göre; ülkenin ismi Afganistan İslam Cumhuriyeti yerine Afganistan İslam Emirliği olarak değiştirilecek.

Taliban Afganistan'ın Adını Değiştiriyor!

ABD öncülüğünde NATO gücünün Afganistan'dan çekilmesine paralel olarak günbegün ülkedeki varlığını artıran ve son haftada kontrolü neredeyse tamamen ele geçiren Taliban, pek direnişle karşılaşmadan başkent Kabil'e de girdi. Taliban Sözcüsü, başkent Kabil'de 11 bölgenin kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı.

Afganistan'ın ismi Afganistan İslam Emirliği oluyor

Taliban militanları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girip kontrolü ele geçirdi. Bir Taliban yetkilisi yaptığı açıklamada, örgütün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Afganistan İslam Cumhuriyeti yerine Afganistan İslam Emirliği'ni ilan edeceğini açıkladı. Afganistan'dan ayrılmak isteyen binlerce kişi, Hamid Karzai Havalimanı'na akın etti. ABD güvenlik gerekçesiyle Büyükelçilik çalışanlarını Hamid Karzai Havalimanı'na taşıdı.

Dün ülkeyi terkeden Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Facebook hesabından bir mesaj yayınlayarak, "Taliban kazandı... Ve artık kendi halkının onur, malı ve korunmasından sorumlular" dedi.