Abone Ol

YOK MU CESUR BİR SAVCI? Ve Sedat Peker'in Rüşvet İddiaları Yargıya Taşındı

Siyasi partiler, Sedat Peker'in yolsuzluk iddialarıyla ilgili Ankara Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

YOK MU CESUR BİR SAVCI? Ve Sedat Peker'in Rüşvet İddiaları Yargıya Taşındı

Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla kırmızı bültenle aranan Sedat Peker'in, eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve TOBB Deniz Meclisi Üyesi Salih Orakçı ile ilgili rüşvet ve yolsuzluk iddialarının ardından muhalefet partileri konuyu yargıya taşıdı.

Peker’in iddialarının araştırılmasını talep eden siyasi parti temsilcileri Sıhhiye’de bulunan Ankara Adliyesi’ne gelerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İddiaların odağında yer alan isimler şöyle: Ali Fuat Taşkesenlioğlu - Bankasya eski yöneticisi, Halkbank eski genel müdürü, Sermaya Piyasası Kurulu eski Başkanı Zehra Taşkesenlioğlu Ban - AKP Erzurum milletvekili Ünsal Ban Serkan Taranoğlu - Cumhurbaşkanı Danışmanı Sahil Orakcı - TOBB Deniz Meclisi üyesi, Kıyı Emniyeti Eski Genel Müdürü Orhan Pala - Borsa Gündem Gazetesi sahibi Burak Taşçı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nesrin Kakırman – Burdur İl Milli Eğitim Eski Müdürü Diyarbakırlı Nedim Özbek, Ahmet ve Süleyman isimli şahıslar

 ÖZDAĞ: BU ÇETELERİN DEFTERİNİ DÜRMEYE KARARLIYIZ

Peker’in iddialarının ardından Ankara Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulunan ilk isim Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve heyeti oldu. Eski SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında suç duyurusunda bulunan Özdağ adliye önünde yaptığı açıklamada, “Şimdiden uyarıyoruz, kanunsuz emirler alıp soruşturmayı engellemeye çalışanlar, kulağının üzerine yatanlar olursa bunun hesabını da bağımsız Türk yargısının önünde kısa zaman içerisinde verirler” dedi.

Suç duyurusunun içeriğine dair de konuşan Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suç duyurumuzda ne var? Sarayın atadığı bürokratların güçlerini kullanarak soyduğu şirketler var. Küçük yatırımcıların batan milyonlarca Türk halkından çalınan servet var. Süleymanlar var, Serhatlar var kendileriyle ilgili iddialara cevap verecek adamlar var. Bu iş şarkıcı tutuklamaya benzemez. Abdesten dinden bahsedenler artık Allah’tan korkacak, kuldan utanacak yargıya hesap verecek. Devleti, ‘rüşveti ona verme bana ver, o fazla para verir’ diyenlere teslim etmeyeceğiz. Bu çetelerin defterini dürmede kararlıyız.”

CHP HEYETİNDEN SUÇ DUYURUSU

Sedat Peker’in gündeme getirdiği iddialara ilişkin CHP adına Ankara Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulunan heyetin başında CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yer aldı. CHP’li Erkek ile birlikte Ankara Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Levent Gök, Murat Emir, Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan ve CHP Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, “Deli Çavuş” adlı sosyal medya hesabı aracılığıyla eski SPK Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve TOBB üyesi Salih Orakcı'nın rüşvet aldığını ileri sürmüştü. SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’i, AK Partili Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirdiğini iddia eden Peker, Zehra Taşkesenlioğlu’nun da Mine Tozlu’yu Way Out adlı bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirdiğini söylemişti. Peker, burada Mine Tozlu Sineren'den 12 milyon lira danışmanlık adı altında “rüşvet” istendiğini öne sürdü ve belge paylaşmıştı. Sineren’in parayı ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun, Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtmişti. Halk TV canlı yayınına katılan Mine Tozlu Sineren, iş hayatı boyunca rüşvetle karşılaştığını ve bunları ilgili kurumlara bildirdiğini söylemişti.