Abone Ol

Yobaz Akit Yazarı İran'da Saçı Gözüktü Diye Öldürülen Mahza İçin Yapılan Eylemleri Gezi'ye Benzetti

Yeni Akit yazarı Ahmet Tâlib Çelen, İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin “örtünme kurallarına uymadığı” gerekçesiyle ‘ahlak polisi’ tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protesto gösterilerini köşesine taşıdı.

Yobaz Akit Yazarı İran'da Saçı Gözüktü Diye Öldürülen Mahza  İçin Yapılan Eylemleri Gezi'ye Benzetti

10'uncu günü geride bırakan protesto gösterilerinde  40 kişinin hayatını kaybettiğini yazan Çelen, “Hadiseler devam ediyor. Bizdeki Gezi kalkışmasına ne kadar benziyor. Bizde sebep ağaç, İran’da ise saç. Sebep mühim değil; patırtı çıkartmak, belli plânları tatbik etmek, hedeflere ulaşmak için bir kıvılcım yetiyor. Çok zaman o kıvılcımı da plan sâhipleri çıkarıyor zaten ya da çıkmış bir kıvılcıma benzin dökerek büyütüyorlar” diye yazdı.  

 Çelen, “Aynen bizdeki Gezi hâdiselerinin birkaç ağacı bahane ederek başlatılıp ‘dinci’ gördükleri hükûmeti yıkma isyanına vardırılması gibi bir kadının saçını açtığı için öldürülmesi iddiasına yaslanarak İran rejimini yıkma maksatlı bir isyana dönüştüğünü görüyoruz. Yani ‘Mesele saç değil, sen hâlâ anlamadın m?’ Bu kavgada taraf tutmak zorunda değiliz” düşüncesini dile getirdi.

Sosyal medyada yazıştığı bir İranlı’nın “Türkiye’deki sanatçılar da bizi destekliyor” dediğini aktaran Çelen, “Mesele daha da aydınlandı. O sanatçılar dünyada İslâm düşmanı bütün hareketleri desteklerler zaten. 

Allah, İran halkını zalimlerden de bu din düşmanlarından da korusun” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın