Abone Ol

Yılmaz Vural 19 cevapsız çağrı capsi için ilk kez konuştu

Deneyimli teknik direktör Yılmaz Vural, Radyospor'da yayınlanan programda gündemi değerlendirdi. Vural, sosyal medyada kendisi için yapılan capsler için çarpıcı ifadeler kullandı.

Yılmaz Vural 19 cevapsız çağrı capsi için ilk kez konuştu

Gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Yılmaz Vural, ‘Ülkede göreve talip olmak dalga konusu olmaya başladı. Cahil cesareti değil bu’ dedi. İşte Yılmaz Vural röportajından önemli satır başları:

‘TÜRKİYE’DE HANGİ TAKIMDA HOCA YOKSA LUCESCU GELSİN DİYORUZ’

“Milli takımda gençleştirme operasyonu var. Lucescu’nun zaman zaman şikayet ettiği oluyor. Fakat burası şikayet etme yeri değil. Bugün Türkiye’de hangi takımda hoca yoksa ‘Lucescu’yu getirelim’ diyoruz. Herkesin inandığı bir insan. Ondan çözüm bekliyoruz. ‘Ukrayna Milli Takımı’nı çok iyi tanıyor’ denildi. Fakat bir takımı tanımak yetmiyormuş.

Milli takım için gençleştirmeden bahsediyoruz. Fakat Emre Belözoğlu 37 yaşında neden oynamasın? Sonuç olarak, Türkiye Milli Takımı’ndan heyecan duymuyor hale geldik. Yabancı kuralını tartışıyoruz ama Türk oyuncu neden yetiştirmiyoruz bunu konuşmak lazım. Beşiktaş’ta Cenk Tosun oynuyor, Negredo gibi bir yıldız bekliyor. Başakşehir’de Mahmut oynuyor. Sorun biz neden futbolcu üretemiyoruz”

‘KENDİNE Mİ YER YAPIYOR DENİLİYOR’

“Kasımpaşa-Bursaspor maçını izledim, Kasımpaşa’da Ramazan dışında bütün isimler yabancıydı. İçiniz acıyor, Türkiye’de gençlerinize bu imkanları vermeniz lazım fakat Türkiye Afrikalı gençlere bir iş alanı oldu. Bu bizim suçumuz. İyi teknik adam yetiştiremiyorsunuz, Lucescu geliyor. Yabancı oyuncu geliyor. Yetiştiremiyoruz.

Kendimizi suçlamamız lazım. Bu iş zorlamayla olmaz. Uzun vadede kimse bir şeyler düşünmüyor. Herkes kısa vadede popülarite ve başarı istiyor. Bunu değiştirmemiz lazım. Yaptığımız işlerin siyasi ve ticari boyutu var, sportif boyutu yok. Lucescu gelirken bilmiyor muydu? Çok ciddi rakamlara çalışıyor. 4 milyon Euro’lardan bahsediliyor, sizi eleştirmek için getirmediler. Keşke gelmeden önce bunu söyleseydiniz. Konuştuğunuz zaman, ‘kendine mi yer yapıyor’ deniliyor”

‘KİMSE APTAL DEĞİL!’

“Bu antrenör sorunu olarak görülüyorsa ben yanlışsız yapmaya çalışırdım. Tabii antrenör oynamıyor. İmkanlarla her şeyi yapabilirsiniz. Lucescu bizden daha iyi mi tanıyacak Milli takımı? Türkiye’nin sosyolojik bir boyutu var. Bu ülke hala yabancıdan yardım bekliyorsa o ülke bitmiştir. Antalya’da kurs var. Binlerce antrenör çağrılıyor fakat Yıldırım Demirören, ‘Milli takımı yönetecek bir antrenör bulamıyoruz’ dedi. Sayın Demirören bu antrenörleri biz mi eğitiyoruz? Türk antrenörü geride kalmıştır fakat kimse aptal değil! Bu sistemi ben mi kurdum? Karar mekanizması sizsiniz. Yasayı çıkarın”

‘TÜRKİYE’DE ORTA OYUNU OYNANIYOR’

“Türkiye’de bir orta oyunu oynanıyor. Allah aşkına yapmayalım. Bun işi düzeltmek isteyelim, 1 yıl içerisinde her şey güzel olur. Beden Eğitimi dersi ilk öğretimde kaldırıldı, liselerde 1 saate indirildi. Yapmayın Allah aşkına. Biz kanunlarımızı başka ülkelerden aldık, futbolu Almanya iyi biliyorsa Almanlardan alalım. Öyle bir sistem olsun ki hem okul hem spor bir arada olsun. Takımlarda 15 dakika teori anlatıyoruz, oyuncular idarecilere bizi şikayet ediyorlar.  Teorisiz pratik mi olur?”

‘HALK YILMAZ VURAL’I İSTİYORSA NEDEN DİRETİRLER?’

“Eğer bu halkın Milli takımı ise halk da Yılmaz Vural’ı istiyorsa niye direnirler onu anlamış değilim. Halka bir kulak verin. TFF, sosyal medyayı takip ediyorsa halkın Yılmaz Vural isteğini görüyordur. Halk bir adamı boş yere sevmez, biz de bir şey görüyorlardır. Getirin! Biz ağzımızı açsak laf ederseniz. 74 yaşındaki Beyefendi Lucescu’ya 4 milyon Euro veriyorsunuz, ona gelince şakır şakır”

‘YOK 19 CEVAPSIZ ÇAĞRI, YOK AÇSANA TELEFONU’

“Kolay mı her takım taraftarı tarafından sevilmek, bu duyguyu yerleştirmek, Yılmaz Vural şunu yapıyor, bunu yapıyor. Antrenör dünyanın en zeki insanıdır. Yok 19 cevapsız çağrı, açsana telefonu… Espri konusu olmaya başladı. Ülkede göreve talip olmak dalga konusu olmaya başladı. Cahil cesareti değil bu”

‘ÖLMEYE DEĞİL EĞLENMEYE GELDİN KARDEŞİM’

“Ben kendimle barışık insanım. Futbolun gülen yüzü olmaya çalışıyoruz. Adam bağrıyor, ‘Ölmeye geldik’ ölmeye değil, eğlenmeye geldin kardeşim. Konuşuyoruz şovmen diyorlar. Türkiye’de kaç tane şovmen var. Kolay mı Cem Yılmaz olmak?”

‘HERKES KENDİ İŞİNİ YAPMALI’

“Fabrikanız varsa gidin onu çalıştırın. Mesela Almanya’da Merkel’in bir takıma teknik direktör önermesi komedi olur. Fakat ülkemizde her siyasetçimiz bir hoca ataması yapıyor. Herkes kendi işini yapmalı. Herkes kendi alanında bir şeyler yapsın. Benim işim spor diğer konular beni bağlamaz. İlgi alanım bu”

‘AYKUT KOCAMAN’IN ALLAH YARDIMCISI OLSUN’

“Aykut Kocaman’ın Allah yardımcısı olsun. Büyük takımı idare etmek kolay değil. Fenerbahçe’yi bir kez şampiyon yapmış, bir kez ikinci yapmış, Benfica’yı eleseydi UEFA’da final oynayacaktı. Aykut Kocaman mı hatalı? Hasan Ali’ye, ‘Hata yap’ diye Aykut Kocaman mı dedi? Birisini oynatmıyorsun surat asıyor, dingonun ahırı mı burası?”

‘TERBİYESİZ DEĞİLİZ, HIRSIZ DEĞİLİZ’

“Bana BAL’dan, Süper Amatör’den her ligden teklif geliyor. Gelelim gelmesine ama her şeyin bir raconu var. Benim de hoşuma gidiyor kurtarıcı olmak. Her takımla adam anılıyor. Gelsin birisi Göztepe’yi şampiyon yapsın. Kimse başarıya ödül vermiyor, cezalandırılıyor. İnancımı kaybetmiyorum ama futbol benim gibi insanı kaybediyor. Bu insanı olayın dışında tutuyor. Terbiyesiz değiliz, hırsız değiliz, kötü alışkanlığımız yok. Popülaritemiz takımların üzerine çıkıyormuş nasıl olacak?”

skor