Abone Ol

Yılmaz Özdil: Süleyman Soylu Benden Özür Dilemeli

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkındaki sözlerine çok sert yanıt verdi. Özdil, "Bana PKK’lı diyecek adam değil İçişleri Bakanı, feriştahı olsun daha anasının karnından doğmadı" dedi.

Yılmaz Özdil: Süleyman Soylu Benden Özür Dilemeli

Sözcü gazetesi yazarı usta gazeteci Yılmaz Özdil, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkında sözlere çok sert yanıt verdi. Özdil, "Bana PKK’lı diyecek adam değil İçişleri Bakanı, feriştahı olsun daha anasının karnından doğmadı" dedi.

Sözcü gazetesi yazarı usta gazeteci Yılmaz Özdil, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisi hakkında attığı “Yıllar sonra, üç ay önce üstlendiğimiz Belbuka Üst Bölgesi sadece PKK’nın değil, PKK yardakçıları Yılmaz Özdil ve medya faresinin de psikolojisini bozmuş anlaşılan… Bizim köyde şöyle söylerler; İt ürür kervan yürür” tweetine cevap verdi.

YILMAZ ÖZDİL: DEĞİL İÇİŞLERİ BAKANI, FERİŞTAHI OLSA...

Özdil, “Bana PKK’lı diyecek adam değil İçişleri Bakanı, feriştahı olsun daha anasının karnından doğmadı. İçişleri Bakanı’nın eğer kendisine biraz saygısı varsa benden özür dilemeli. Aynı zamanda bu kitapta yer alan kahraman Türk subayları, astsubayları, şehitler ve gazilerden de özür dilemeli. İşinize gelmeyen adama PKK’lı yaftası yapıştırmak anca sonucu özürle bitmesi gereken bir eylem. İçişleri Bakanı benden özür dilemeli” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Yılmaz Özdil, Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Melih Bulu’nun atanması üzerine ‘’Bundan daha güzel rektör olur mu?’’ diye sordu.

Yılmaz Özdil, aktif siyaset hayatı olan, AKP ilçe teşkilat kuruculuğu yapan, geçmiş dönemde AKP milletvekili aday adayı ve belediye başkanı adayı olan Melih Bulu’nun ‘’Beni AKP’li gibi yansıtıyorlar’’ demesi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Özdil, katıldığı televizyon programında Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan rektör ataması ve gelen tepkilere dair yorumlarda bulundu.

Özdil, Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’nde kimse tarafından istenmemesi nedeniyle ‘’Ben bırakayım demesi lazım’’ değerlendirmesi yaptı. Gazeteci Yılmaz Özdil, rektör olarak atanan Melih Bulu’nun bugün katıldığı televizyon programında ‘’Beni AKP’li gibi yansıtıyorlar’ demesi üzerine Bulu’nun siyasi geçmişinin altını çizdi. Melih Bulu’nun AKP İlçe Teşkilatı kurucusu, AKP milletvekili aday adayı ve AKP belediye başkan adayı olduğunu hatırlatan Özdil, Bulu’nun ‘’Beni AKP’li gibi yansıtıyorlar’’ demesini gülünç buldu.

‘’Beni AKP’li Gibi Yansıtıyorlar’’ Sözünü, AKP İktidarından Sonra Çok Duyacağız

Gazeteci Yılmaz Özdil, Boğaziçi Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Melih Bulu’nun bu akşam katıldığı televizyon programında ‘’Beni AKP’li gibi yansıtıyorlar’’ sözünün, AKP iktidarından sonra çok duyulacağını belirtti. ‘’Herkes diyecek ki; benim AKP ile bir alakam yok. Beni AKP’li gibi yansıtmayın. Bir tek Kemal Kılıçdaroğlu AKP’liydi diyecekler’’

Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan protestoların temelinde gençlerin AKP’yi istememesi ve sevmemesi olduğunu söyleyen Yılmaz Özdil, işsizliğin en büyük nedenler arasında yer aldığını belirtti. Türkiye’de her üniversite mezunu üç gençten birinin işsiz olduğunu vurgulayan Özdil, işe giren üniversite mezunlarının da üçte birinin asgari ücretle çalıştığının altını çizdi.

‘’Üniversite Mezunları Taksi Şoförlüğü Yapıyor’’

Konu ile ilgili olarak Özdil şu değerlendirmede bulundu:

‘’Bugün Türkiye’de üniversite mezunu olup iş bulamayan, hiç olmazsa cebime yüz lira girsin diye 12 saat taksi şoförlüğü yapan genç var. Özellikle İstanbul’a gidin, taksi şoförlerine bakın, sınav yapın, eğitim seviyesine inanamazsınız. Çünkü üniversite mezunu çocuklar, iş bulamadığı için bari taksicilik yapayım diyerek üç beş kuruş para kazanmaya çalışıyorlar.’’

Haberin Videosu ;