Abone Ol

Yılmaz Özdil’den eleştirilere yanıt: Organize saldırı...

Yılmaz Özdil'in kaleme aldığı Mustafa Kemal kitabının 1881 adet basılan koleksiyon eseri bugün saat 09:05'te Kırmızı Kedi Yayınevi aracılığıyla satışa çıktı. Yoğunluk yüzünden internet sitesi çöktü, telefonlar kilitlendi.

Özdil’den eleştirilere yanıt: Organize saldırı...

Mustafa Kemal’in koleksiyon serisinden bir kitabı da sergilenmek üzere kendisi satın alan Yılmaz Özdil, sozcu.com.tr mikrofonlarına yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet tarihinin gördüğü en alçakça, en adice hem de planlı ve organize sosyal medya saldırısından bizi koruyan bizi savunan yurtseverlere çok teşekkür ederim" dedi.

Yalnızca 1881 adet basılan ve bir daha asla basımı olmayacak çok özel ‘Mustafa Kemal’ koleksiyon kitabını almak isteyenler, Kırmızı Kedi’nin internet sitesini ve telefonlarını kilitledi.

Saat tam 09:05’te telefonda sıra bekleyenlerin sayısı 4 bini geçerken, internet sitesinde ise 10 binden fazla kişi satın alma işlemi yapmaya çalıştı. Daha sonra telefonda bekleyenlerin sayısı 5 bini de geçince hatlar kilitlendi.

YILMAZ ÖZDİL DE CANLI YAYINDA TAKİP ETTİ

Yılmaz Özdil de Kırmızı Kedi Yayınevi’nin Beylikdüzü’nde bulunan merkezinden canlı yayında gelişmeleri takip etti.

‘Mustafa Kemal’ kitabının koleksiyon serisinden bir kitabı da kendisi satın alan Yılmaz Özdil kitabı aldıktan sonra sozcu.com.tr mikrofonlarına konuştu. “Mustafa Kemal'in koleksiyon serisinden edinebilen 1881 şanslı kişiden bir oldum.” diyen Özdil şunları söyledi:

“Cumhuriyet tarihinin gördüğü en alçakça saldırısı”

“Bu kitaba başladığı saniyeden itibaren gördüğümüz ilgi bu hadisenin sosyal medya saldırılarında anlatılmaya çalışıldığı gibi aslında fiyatla ilgili olmadığını, Mustafa Kemal sevgisini yüceltme, Mustafa Kemal fikrini onurlandırma ve duruşunun fiyatının olmadığını gösterdi.

Aslında hadisenin fiyatla ilgili olmadığını sanıyorum sadece Türkiye'ye değil bütün dünyaya gösterdik. Gerçekten hem bu kitabı yazan, hem de bu kitaba şuan da sahip olan biri olarak çok mutluyum.

Benim bu aldığım kitap bugünden itibaren Kırmızı Kedi Yayınevi'nin Beşiktaş mağazasında özel bir platformda sergilenecek. Elbette kitap koleksiyon değeri taşıdığı için, çok özel bir malzemeyle, çok farklı matbaacılık teknikleriyle basıldığı için herkesin ulaşabileceği bir fiyat değildi. Bu nedenle kitaba 17 buçuk liradan ulaşan bütün yurttaşların görebileceği bir yere koymayı düşündük.

Umuyoruz ki bu kitabı gerçekten öğrenci harçlığıyla alan gençlerimiz de bu koleksiyon kitabın varlığıyla gurur duyuyorlar. Bunu hep beraber Beşiktaş mağazasında yaşayabileceğiz. Kırmızı Kedi Yayınevi'ne, bütün burada çalışan arkadaşlara ve her şeyden önemlisi Atatürkçülere, bizi yalnız bırakmayanlara, Cumhuriyet tarihinin gördüğü en alçakça, en adice hem de planlı ve organize sosyal medya saldırısından bizi koruyan bizi savunan yurtseverlere çok teşekkür ederim.”

Türk yayıncılık tarihi için bir ilk

Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon ise yaptığı açıklamada “Türk yayıncılık tarihi için bir ilk. Bu tarihi anı burada bütün arkadaşlarımızla birlikte yaşıyoruz. uzun süredir yayıncılıkla uğraşıyoruz. Bu güne kadar bir şeyler yapmaya çalıştık ama bugün yaşadığımız benim için de bir ilk. Bilinmeyen topraklara hep birlikte adım atıyoruz.

Türkiye’de ne bugüne kadar böyle bir kampanya yapıldı, ne bu kampanya karşı böyle bir karalama ve linç kampanyası yürütüldü ne de bu linçe karşı böyle müthiş bir tepki oluştu.  Başta Yılmaz Özdil olmak üzere bu işte emeğe geçen herkese ve 4 gündür süren linç ve psikolojik savaşa rağmen bizi yalnız bırakmayan okurlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

(SÖZCÜ)