Abone Ol

Yılmaz Özdil Zarar Eden Yassıada Otelinin Katar'lılara Satılmasını Önerdi

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, TOBB'a bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş., tarafından Yassıada’da yapılan ve zarar ettiği gerekçesiyle rezevasyona kapatılan Katre Island Otel'in Katar'a verilmesini önerdi.

Yılmaz Özdil Zarar Eden Yassıada Otelinin Katar'lılara Satılmasını Önerdi

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş., tarafından Yassıada’da yapılan ve zarar ettiği gerekçesiyle rezevasyona kapatılan Katre Island Otel'e ilişkin olarak, "Katar'a verin kardeşim Yassıada'yı. Harf değiştirsinler.  Katar Island yapsınlar, Katre Island'ı!" düşüncesini dile getirdi. 

Özdil yazısında, "Yası bile ranta çevirdiler. Bu trajedilerin yaşandığı Yassıada'ya beş yıldızlı otel yaptılar!Elem katresindeki otelin adını “Katre Island” koydular! Oteli güya TOBB yaptırmıştı.Bir milyar lira civarında para dökülmüştü. İşletemediler. Ağır zarar ettiler.Kamuya devrettiler.Yani, milletin sırtına yıktılar. Turizm Bakanlığı da işletemedi. Ağır zarar etti.Dün… “Yerli ve yabancı” girişimciye tahsis etmek üzere resmi ilan verdiler. İhale mihale yapılmayacak. Turizm bakanlığı kime isterse, ona verecek. Mavi gözde bir elem katresi, sahibinden satılık yani!" ifadesini kullandı. 


Özdil şunları kaydetti:

"Yassıada'nın aslında umurlarında bile olmadığını, duygu sömürüsünden başka niyetleri olmadığını, trajediler üzerinden oy devşirmeye çalıştıklarını, kuşların hicran getirdiği, dalgaların hüsran götürdüğü, mavi gözde bir elem katresi'ni bile parayı bastırana sattıklarını… Sayın ahalimiz, artık nihayet görüyor mu acaba? Katar'a verin kardeşim Yassıada'yı. Harf değiştirsinler…… Katar Island yapsınlar, Katre Island'ı!"

Adı, Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak değiştirilen Yassıada’da 27 Mayıs’tan sonra Demokrat Parti yöneticileri yargılandı. Yargılamalar sonucunda Başbakan Adnan Menderes ile Bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan idam edildi. AKP döneminde adada restorasyon yapıldı. Adada, 3 müze ve bir 5 yıldızlı otel bulunuyor.