Abone Ol

Yılmaz Erdoğan'dan Mars grubunun dayatmasına tepki: Kararlıyız

Yılmaz Erdoğan bir alışveriş merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Oyuncu ve yönetmen son çektiği filmi Organize İşler Sazan Sarmalı hakkında da açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Erdoğan'dan Mars grubunun dayatmasına tepki: Kararlıyız

Sözcü'den Emre ÇEVİK'in haberine göre, öğle saatlerinde bir toplantı için alışveriş merkezine gelen ve toplantı sonrası aracını beklerken gazetecilere poz veren Yılmaz Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin Mars sinema salonlarına yönelik protestonun son durumunu sorması üzerine soruları yanıtlayan ünlü oyuncu, “Arkadaşlar biz kararlıyız, Türk sinemasını bir şekilde kurtarmak zorundayız. Görüşmelerimiz devam ediyor.

Bir mutabakat metni hazırladık, Film dağıtım ve sinema işletmelerini ile toplantılar yapıyoruz. Bizi anlayan ve hak veren firmalar var, tam tersi anlaşmaya yanaşmayan firmalar da var. Yakın zaman da bu iş bir sonuca bağlanacak.

Bizimle olanlar ile yolumuza devam ederiz. Eskiden ‘Filmimiz tüm sinemalarda’ diyorduk. Anlaşma sağlayamazsak, anlaşma sağladıklarımızın ismini söyleyerek ‘Filmimiz sadece bu sinemalarda’ deriz” şeklinde konuştu.

“BU SADECE BENİM SORUNUM DEĞİL”

Gazetecilerin ‘Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar’ın da vizyona girmeye hazırlanan filmleri vardı ve onlar da size destek oluyorlar’ demesi üzerine söze giren Yılmaz Erdoğan, “Tabi ki, bu sadece benim sorunum değil ki. Türk sinemasının sorunu, sadece Cem ve Şahan değil Türk sinemasını kurtarmak isteyen herkes bize katılıyor. İnsanlar da film izlemek istiyorlar, merak etmesinler. Kısa sürede bu sorunlar çözülecek inanıyorum.

Dediğim gibi baktık, bütün gruplar bizimle anlaşmıyor, biz de anlaşanlarla yolumuza devam eder, yine de filmlerimizi sevenlerimiz ile buluştururuz” dedi. Kısa süren sohbetin ardından gazetecilere teşekkür eden Erdoğan aracına binerek alışveriş merkezinden ayrıldı.