Abone Ol

Yiğit Bulut: Euro’nun değer kaybı devam edecek

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT Haber ‘de yayınlanan Elif Saygılıer ile Ekonomi 7/24 programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yiğit Bulut: Euro’nun değer kaybı devam edecek

Bulut, ‘Euro’nun değer kaybı devam edecek. TL’nin değer kaybının durması dolar TL’nin kısa vadede dengelenmesini bekliyorum.’ dedi.

Merkez Bankasının bağımsız bir şekilde ne yapması gerektiğini bildiğini ve piyasalara suni müdahale olabileceği şeklinde dedikodular olduğunu ifade eden Yiğit Bulut, bu söylentilere itibar edilmemesi gerektiğini ve asla bu tip müdahalelerde bulunulmayacağının altını çizdi.

Kayseri’deki terör eylemlerine de değinen Bulut, yapılmak istenenin Türkiye’yi durdurmak değil girdiği raydan çıkmasını sağlamak olduğunu belirterek, asla pes edilmemesi gerektiğini, bugünün birbirimize kenetlenme günü olduğunu, bugünün ekonomiye fayda sağlama günü olduğunu ifade etti.

Bulut değerlendirmesinden satır başları şu şekilde;

‘Bugün karşımızda ki terör örgütünün arkasındaki küresel güçlerin istihbaratlarının farkına varmak lazım.’

'Bugün tüm sızlanmaları bırakıp birlik olma günü.’

‘Birbirimizi idare etme günü bu günler. Bankaların ödemelerde anlayışlı olması gerekir. Şirketlerin ödemelerde anlayışlı olması lazım.’

‘Her birey kendi çevresi için birçok şey yapabilir. Bir müdür, bir amir çevresinde daha anlayışlı daha faydalı olabilir.’

‘Kimse güvenlik güçlerinin yerine kendini koymasın. Polis asker savcı gerekeni yapar.’

‘Bu coğrafyanın inşaları tek vücut olmalı. Bir olmalı, birlik olmalı.’

‘Bu ülke 2003 ten beri çok badireler atlattı ve atlatmaya devam ediyor.’

‘Korkmayacağız tüketeceğiz. Bu terör eylemlerinin amacı bu ülkenin insanlarını korkutmak, kendi içlerine kapatmak ülkeyi etkisiz bırakmak.’

3. köprünün açılmasından kısa bir zaman sonra Avrasya tünelinin açılışı çok önemli bir gelişme. Kanal İstanbul ve Çanakkale köprüsünün yakında ihaleye çıkacak olması ayrı bir önem taşıyor.

‘Euronun değer kaybı devam edecek. TL’nin değer kaybının durması dolar TL nin kısa vadede dengelenmesini bekliyorum.’