Abone Ol

Yeşil toplu Ak trolden Başak Demirtaş'a ahlaksız saldırı

Cezaevindeki Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, sosyal medyada AKP'lilerin kullandığı yeşil toplu bir hesabın sahibi Vedat Y. isimli bir kişinin cinsiyetçi saldırısına uğradı. Başak Demirtaş’ın hedef gösterilmesine tepki yağdı.

Yeşil toplu Ak trolden Başak Demirtaş'a ahlaksız saldırı

Sosyal medyada, Vedat Y. isimli bir kişi Başak Demirtaş’ı hedef alarak ahlaksız bir paylaşımda bulundu. Bunun üzerine “Başak Demirtaş Seninleyiz” etiketi açıldı.

Sosyal medyadaki etikete kısa bir süre önce  'Etik kurallara uyuyorum' ve 'Milli' anlamına gelen sembolleri kullanan hesaplardan cinsiyetçi saldırıya uğrayan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da destek verdi.

Kaftancıoğlu Twitter hesabından "Kadın dayanışması adına özellikle AKP’li kadınları Başak Demirtaş’a destek vermeye, savcıları ve hakimleri de görevlerini yapmaya davet ediyorum. Trol diyoruz ciddiye almıyoruz diyoruz ama bu kadar da bayağılaşmasanız keşke'"dedi.

Yeşil toplu Ak trolden Başak Demirtaş'a ahlaksız saldırı - Resim: 1

'Vedat Muti7' adını kullanan Vedat Y.'nın Twitter hesabında, AKP Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal'ın duyurusun yaptığı 'Etik kurallara uyuyorum" anlamına gelen 'Yeşil nokta' sembolünü kullandığı görüldü.

Konuyla ilgili AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinden bir süre önce istifa eden Şamil Tayyar "Selahattin Demirtaş’ın eşi için ahlaksızca paylaşım yapan kişi provokatördür, yasal işlem yapılmalıdır" dedi.

Yeşil toplu Ak trolden Başak Demirtaş'a ahlaksız saldırı - Resim: 2

Tayyar bir de Mahir Ünal'ın başlattığı ve sosyal medyada etik farkındalık için hesaplara eklenen 'Yeşil nokta' sembolünün provokatif hesapların sığınağı haline geldiğini söyledi.

Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi paylaşımda bulunan Vedat Y.'nın hesabının daha sonra askıya alındığı görüldü.

işte Başak Demirtaş'a yapılan saldırıya gelen tepkilerden bazıları:

Yeşil toplu Ak trolden Başak Demirtaş'a ahlaksız saldırı - Resim: 3