Abone Ol

Yeşil Sol Parti Adayı Sırrı Sakık: İmralı'daki tecritin kapısını kıracağız

Yeşil Sol Parti milletvekili adayı olan Sırrı Sakık, Erzurum'da gerçekleşen mitingde tepki çekecek açıklamalarda bulundu.

Yeşil Sol Parti Adayı Sırrı Sakık: İmralı'daki tecritin kapısını kıracağız

Özgürlük için alanlarda olduklarının altını çizen Sakık "İmralı’daki tecritin kapısını kıracağız. Özgürlükleri hayata geçireceğiz. Arkadaşlarımız özgür olacaklar."

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde Yeşil Sol Parti'den milletvekili adayı olan Sırrı Sakık'tan yine tartışma yaratan bir açıklama geldi.

Partisinin Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğine vurgu yapan Sakık, özgürlük için alanlarda olduklarını belirtirken, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest kalacağına inandığını söyledi.

İMRALI’DAKİ TECRİTİN KAPISINI KIRACAĞIZ

Erzurum'da gerçekleşen miting esnasında atılan "Selo'ya özgürlük" sloganlarına değinen Sakık "Şimdi Selahattin’e özgürlük dediniz. Tabii ki biz özgürlük için alanlardayız. Valla gideceğiz, orada mücadele edeceğiz. Zindanların kapısını açacağız. İmralı’daki tecritin kapısını kıracağız. Özgürlükleri hayata geçireceğiz. Arkadaşlarımız özgür olacaklar. İnanıyorum önümüzdeki yerel seçimlerde burada, içeride bulunan Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak, Figen Yüksekdağ, Sabahat Tuncel ve Ayla Akat ve içerideki on binlerce arkadaşımız özgür olacak ve biz burada size hep beraber hitap edeceğiz buna inanıyorum."