Abone Ol

Yeniçağ Yazarı Uğuroğlu'ndan Ahmet Hakan'a Sert Çıkış: Rezaletin Daniskası

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, eski CHP milletvekili Aydın Ayaydın'ın"İşte size 2023 Cumhurbaşkanı adayları" yazısını yayında konuklara yorumlatan Ahmet Hakan'ı eleştirdi.

Yeniçağ Yazarı Uğuroğlu'ndan Ahmet Hakan'a Sert Çıkış: Rezaletin Daniskası

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, eski CHP milletvekili Aydın Ayaydın'ın T24'te yayınlanan "İşte size 2023 Cumhurbaşkanı adayları" başlıklı yazısını CNN Türk'teki programlarında konuklarına yorumlatan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ı eleştirdi.

“Rezaletin daniskası, Millet İttifakı karşıtlığının, tetikçiliğin, yandaşlığın, utanmazlığın zirvesidir Ahmet Hakan'ın programında ortaya konulan yayıncılık” diyen Uğuroğlu, Ayaydın’ın yazısının sonundaki, "HDP'nin muhtemel Cumhurbaşkanı adayı Başak Demirtaş derken birden uyanıverdim. Sabah uyanınca bütün bu yazdıklarımın pembe bir rüyadan ibaret olduğunu gördüm” ifadesini hatırlatarak şunları kaydetti:

"Günaydın, Ayaydın" demek yerine "rüyayı gerçek" sanan Ahmet Hakan izleyicilerini kandırdı. Bu tiyatroyu konukları bilerek mi bilmeyerek mi sahnelediler bilemem. Konuklar zaten Hakan'dan pas alıp Millet İttifakına ve partilerine tetikçilik yapan, uyduruk yorumlarla saray sözcülüğü yapan isimlerdir.

Ancak işin en önemli bir yönü "CNN" markasının itibarının ayaklar altına alınmasıdır. CNNTürk yayıncılığı sadece Türk Medyası için değil Amerika'nın CNN televizyon markası için de artık yüz karası değil midir? CNN'in artık bu yandaş kanaldan adını çekmesi şarttır. Ahmet, CNN adı gider diye üzülmesin kanalın adını, "Sarayın Sesi" yaparlar, o da "Taraflı Bölge" adı ile yayın yapar… Ahmet Hakan köşe yazısında "kendisini aklamak" için, "Yoksa Aydın Ayaydın'ın kehaneti, doğru mu çıkacak?" cümlesini yazdı.

"Sonunda ‘rüya’ demem, tamamen bir ironi"

Ahmet Hakan bugünkü yazısında, T24 yazarı Ayaydın'ın söz konusu yazısı üzerinden gelen eleştirilere yanıt verdi. "Aydın Ayaydın’la söz konusu yazıyı yazmadan önce konuşmuştum. O konuşmamızda yazdığı yazıdaki kulis bilgilerini bana vermişti. 'Rüya' meselesinden sonra da aradım kendisini. 'Yazdıkların bir rüya mıydı?' diye sordum" diyen Hakan, Aydın Ayaydın'ın şu satırlarını aktardı:

“10 gün üzerinde çalıştığım, tamamen kulis bilgilerine dayalı bir yazıdır. O yazıda adı geçen kişilerle bizzat yaptığım sohbetler var. Kimilerinin de en yakın kurmaylarından edindiğim izlenimler. Sonunda ‘rüya’ demem, tamamen bir ironi. Yazının tamamı okunduğunda Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın adayına daha fazla yer vermeme rağmen, galiba ilk defa isim telaffuz edildiği için HDP adayı çok ilgi çekti. Aldığım kulis bilgilerine göre... HDP’lilerin gönlünden geçen aday Selahattin Demirtaş. Ancak Demirtaş’ın adaylığı önünde yasal engel var. Mithat Sancar’ın da adı geçiyor. Ancak kapatma davasında yasaklı olması talep ediliyor. Başak Demirtaş seçeneğinin ortaya çıkmasının nedeni bu. Yazımda bütün bunları yazdım. O yazının içeriği gerçek anlamda bir rüya değil, ironi yaparak rüya algısına büründürülmüş kulis bilgileridir”.