Abone Ol

Yeniçağ yazarı: Kardak derken, 18 adacık elden çıktı

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan bugünkü yazısında Türkiye ve Yunanistan arasındaki kardak krizini kaleme aldı.

Yeniçağ yazarı: Kardak derken, 18 adacık elden çıktı

Ahmet Takan'ın yazısı şöyle;

Geçtiğimiz Pazar günü Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları ile birlikte Kardak pozu vermişti. Önceki gün Ege'deki hararet devam etti. 2 Yunan sahil güvenlik botu, Kardak kayalıklarını geçerek karasularımıza girdi. Bölgede bulunan  Türk askeri anında müdahale etti. Yunan botlarını karasularımızdan kovaladık. Ege'de bot dalaşı yaşanırken Ankara'da Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yapılıyordu.  Kardak pozu ile birlikte "meydan okuma" hikayelerinin  anlatıldığı ortamda MGK bildirisine yansıyacak ifadeleri merakla bekledim. Zira 18 ada ve 1 kayacığımız hâlâ Yunan işgali altında. 8 saatlik MGK  toplantısının ardından işgal edilen adalarımız,  sürekli ihlal edilen karasularımız ve hava sahamız hakkında ve Kardak pozu ile anlatılan hikayeleri destekleyecek tek satır yoktu MGK bildirisinde.

Ege'de Yunanistan ile tansiyon bu kadar yükselirken acaba neden tek satır MGK bildirisine konulmamıştı?.. Komutanların, Kardak pozu sonrasında Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'un Türkiye'yi küstahça tehdit eden açıklamalarına da  yanıt verilmemişti. Kimseler çıkıp da, "sen kimsin", "haddini bil", "sen benim ayarımda mısın" falan deyip had bildirmemişti!.. Acaba ben mi yanılıyorum, atladığım bir şey olabilir mi diye gündemi tekrar tekrar tararken dün son dakika haberi düştü;

"Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, bu sabah helikopter ile Kardak bölgesine uçarak, 1996 krizinde ölen 3 Yunan subayının anısına denize çelenk attı."

Haber ile birlikte servis edilen fotoğraflar, Kardak pozuna misilleme niteliğindeydi. Üzerlerinde küstahlığın saati de vardı.. Saat;  8:17. Yunan Savunma Bakanı yanına Hava Kuvvetleri Komutanı  Korgeneral Hristos Hristodulu'da almıştı. Fotoğraflarda Türk hava sahasının  da bir kez daha alay edercesine ihlal edildiği kabak gibi görünüyordu.

Ege'de,Yunan küstahlıklarını en ince ayrıntılarıyla yıllardır belgeleriyle ortaya koyan Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım'a sordum. Hava sahamızın açıkça nasıl ihlal edildiğini önce basına servis edilen fotoğraf üzerinden anlattı.

Kaynak: Hava Sahamızı 4,5 Mil ihlal ettiler.. Yunan'ın kaşıntısı!.. - Ahmet TAKAN