Abone Ol

Yeni tehlike ev partileri! İşte İstanbul'un uyuşturucu haritası!

Sigara yasağı nedeniyle İstanbul'da uyuşturucu müptelalarının yeni tercihi ev partileri olmaya başladı.

Yeni tehlike ev partileri! İşte İstanbul'un uyuşturucu haritası!

Partilere katılmak için tanıdık referansı şart. "Yeraltı"ndaki eğlence mekânlarında ise istediğiniz maddeyi 30 dakikada bulabilirsiniz.

Türkiye, yakın bir geçmişe kadar uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmaya başladığı bir ülke olarak değil, Doğu'yla Batı arasındaki "uyuşturucu köprüsü" ya da Avrupa'ya uyuşturucu gönderen büyük ithalatçı baronların anavatanı olarak bilinirdi. Ancak son on yıl içinde esrardan kokaine bütün uyuşturucuların kullanımında adeta bir patlama yaşandı. Sokaklar, okullar ve underground mekânlar, bilumum uyuşturucunun alınıp satıldığı veya tüketildiği yerler haline geldi. Üstelik ne yazık ki kullanıcı yaşı da giderek düşüyor. Resmi olmayan veriler, 18 yaş altı kullanımın açıklananın en az 10 katı olduğunu gösteriyor.

Taksim civarında bir gece kulübündeyiz. Genç dansçılar barın üzerine çıkmış, coşkulu kalabalığın alkış ve tezahüratları eşliğinde dans ediyorlar. Kimisinin hal ve tavırlarından uyuşturucu madde aldıklarını anlamak hiç de zor değil. İçerisi, uyuşturucu, seks ve eğlencenin en uç sınırlarda deneyimlendiği bir yer. Yani tam anlamıyla bir underground (yeraltı) mekân. Mekâna takılanların birinci tercihi ise kokain oluyor. Ekibimiz, barın müdavimleri ile esrar, hap (aspirin, şeker olarak tabir ediliyor) ve kokain almak için pazarlıklar yürütüyor. Pazarlık yaptığımız kişilerden biri barmen, diğeri de DJ... Kısa bir pazarlıktan sonra istediğimiz uyuşturucu maddenin 30 dakika içinde geleceğini öğreniyoruz.

PARTİ İÇİN REFERANS ŞART
Araştırmalarımıza göre sigara yasağı, aralarında Boğaz manzaralı ultra lüks villaların da bulunduğu özel mekânlardaki uyuşturucu partileri için adeta vesile olmuş. Ev partisine davet edilmek için o âlemde iyi tanınan birinin referansı şart. Referans da genelde gece kulüplerinde tanışılan kişiler oluyor. Yani -eğer önceden tanıdığınız biri yoksa- ev partisine girebilmek için öncelikle gece kulübüne girmeniz gerekiyor. Ev partileri, uyuşturucu maddelerin yasal kontrolünü zorlaştırmış. Biz de bir aracı kanalıyla ertesi gün gözlemci olarak bir esrar partisine gidiyoruz.

MSN'DEN 'SU' SİPARİŞİ...
Partide, içicilerin gözleri yarım saatte kan çanağına dönüyor. Bir süre sonra esrar bitince ev sahibi MSN yoluyla Beşiktaş'ın torbacılarından biri olan arkadaşına "su" siparişi veriyor. Esrar bir saat sonra geliyor ve parti kaldığı yerden devam ediyor. Aynı aracı vasıtasıyla ertesi gece de Etiler'de bir kokain partisine katılıyoruz. Beşiktaş'taki ev partisi, bir "öğrenci âlemi" iken kokain partisinde "yüksek tabaka"dan insanlar var. Partide kokain, "kolex" adı verilen yöntemle tütünle birlikte sarılıp içiliyor.

HANGİ SEMTLERDE VAR?
Sabah özel istihbarat ekibinin tespitlerine göre İstanbul'un hemen her semtinde uyuşturucu satın almak mümkün. Madde ayrımı yapmaksızın satışın en yoğun olduğu bölgeler Avrupa yakasında; Zeytinburnu, Esenler, Gaziosmanpaşa, Yenikapı, Samatya, Dolapdere, Kasımpaşa, Beyoğlu, Etiler, Ulus, Sarıyer, Bebek, Florya... Anadolu yakasında ise Kadıköy Fikirtepe ve Hasanpaşa, Ümraniye, Maltepe Gülsuyu, Esentepe Kireç Ocakları, Kartal Dragos ve Kartal Cevizli Hacılar Caddesi öne çıkıyor. Tahmin edilebileceği gibi esrar, İstanbul'da en çok satılan uyuşturucu madde özelliğini taşıyor. Bunun sebebi kuşkusuz, en yaygını ve en ucuzu olması. "Beyaz Türkler" in çocuklarının gittiği kolejlerden, varoşlardaki okullara kadar her yerde satılıyor.

Parası yetenler kokaine dönüyor

İstanbul'da son dönemde kokain kullanımı hızla yayılıyor. Kokainin paket halinde satılan üç miligramının fiyatı 50 TL ile 100 TL arasında değişiyor. Parası yetenlerin esrardan kokaine döndüğü belirtiliyor. Bazı kokainlerin içine toz haline getirilmiş diş dolgusu ve nişastanın bile koyulduğu ve böylece fiyatların aşağı çekildiği belirtiliyor. Katkısız kokain daha ziyade Etiler, Ulus, Ortaköy gibi lüks semtlerde tüketiliyor. Uyuşturucuların fiyatları semtlere göre de değişiyor. Mesela Haznedar'da 50 TL olan paket esrar, Mecidiyeköy'de 90 TL'ye satılabiliyor. Haznedar'da en az 20 torbacı var. Etiler'de torbacı sayısı daha az, ama fiyatlar pahalı. Beşiktaş, Ortaköy, Ulus, Kuruçeşme dolaylarında yüzde 80 kokain tüketiliyor, yüzde 20 dolaylarında da esrar.

Sabah