Abone Ol

Yeni Şafak'ın Kaz Kafalı Irkçılar Manşeti Olay Yarattı!

Yeni Şafak gazetesi, sosyal medyada gündem olan Başakşehir'deki gölette, iki kadının yüzen kazları yakalayıp çantalarına koyduğu görüntüler sonrası "Kaz kafalı ırkçılar" manşetini attı. İşte detaylar...

Yeni Şafak'ın Kaz Kafalı Irkçılar Manşeti Olay Yarattı!

Yeni Şafak'ın haberinde, "Otuz saniyelik görüntü üzerinden “Suriyeli aile kaz çalıyor” provokasyonu üreten ırkçılar, yine çuvalladı. Başını, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın çektiği ırkçıların ‘kaz’ zannettiği hayvanlar ördek, ‘Suriyeli’ dediği kadınlar ‘Iraklı’. İki genç kadının, evde besledikleri iki ördeği, komşular rahatsız olmasın diye gölete bırakmak istediği anlaşıldı" denildi.

Haberin devamında, "Irkçıların hedef gösterdiği ailenin İstanbul Fatih’teki evine misafir olduk. Anlattıkları, ırkçı provokasyonu bütün açıklığı ile ortaya koydu. Öncelikle aile Suriyeli değil Iraklı, parka bırakılan kaz değil ördek. Hikâye evin 18 yaşındaki kızı Zeynep E. ve ablası Fatıma Z.(23)’nin Eminönü’nden yavru ördek almasıyla başlamış. İki kardeş ilgi ve şefkatle üç ay boyunca ördekleri beslemişler. Fakat çok sevdikleri ve artık evcilleşen ördekleri 3 aylık olup, gürültü yapmaya başlayınca komşularının rahatsız olmasından korkmuşlar. Böylece evcil hayvanlarına yuva arayışları başlamış. Daha önceden gezdikleri kazların ve ördeklerin olduğu Başakşehir Gölet Parkı’na gidip 2 ördeği oraya bırakmaya karar vermişler. Ancak güvenlik görevlileri ördeklerini parka bırakmalarının yasak olduğunu söyleyince, ördekleri geri götürmek istemişle" ifadeleri yer aldı.