Abone Ol

Yeni Şafak'ın İki Gündür Manşete Taşıdığı Rektörün Sırrı Ne?

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Yeni Şafak gazetesinin Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu’nu üst üste manşete taşımasının sebebini tartıştı.

Yeni Şafak'ın İki Gündür Manşete Taşıdığı Rektörün Sırrı Ne?

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Yeni Şafak gazetesinin Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu’nu günlerdir neden manşetine taşıdığını irdeledi.

“İktidara göbekten bağlı Yeni Şafak’ın, Erdoğan’ın iki kez atadığı rektörü hedef alarak üst üste manşet yapmasını ‘gazetecilik motivasyonuyla’ açıklamak safdillik olur” diyen Pehlivan, Rektör Tabakoğlu ile hedef alınan ‘devlet büyüğünün’ kulislerde Mustafa Şentop olduğunun konuşulduğunu belirtti.

“Doğru, TBMM Başkanı Şentop’un kendisi gibi Trakyalı olan Rektör Tabakoğlu ile ilişkisi sır değildi. Şentop’un ‘dostum’ diye nitelendirdiği, birlikte birçok etkinliğe katıldığı kişiydi Tabakoğlu. Haliyle, Yeni Şafak’ın ülke yanarken bir rektörü sürekli manşete taşıması ‘iktidar içindeki güç kavgası’ iddialarını güçlendiriyor” görüşünü ifade eden Pehlivan, şöyle devam etti:

“Duydum ki Yeni Şafak cephesi ‘Rektörü Meclis Başkanı Şentop koruyor’ diye düşünüyor. Mustafa Şentop’a yakın isimlerle konuştuğumda ise bu iddiaları yalanlıyorlar. Yani, Yeni Şafak’ın perde arkasında kendilerini hedef almayacağını düşünüyorlar. Net olan şu ki gazetenin o haberlerinde bir ‘sır’ var.”