Abone Ol

Yeni bir parti tartışması: İlk açıklama geldi

'Yeni parti' ile ilgili iddialarda Sağlık eski Bakanı Rıfat Serdaroğlu'nun da adı geçiyordu. Serdaroğlu'yla birlikte hareket eden Gürkan Çakıroğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni bir parti tartışması: İlk açıklama geldi

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ın parti kurma hazırlıklarıyla ilgili iddialar gündemdeyken bugün kurulan "yenibirparti.com" adlı siteyle bu iddialar başka bir noktaya taşındı. Yeni kurulacak partinin arkasında Sağlık eski Bakanı Rıfat Serdaroğlu'nun da bulunduğu öne sürüldü.

Serdaroğlu aynı zamanda bir süredir çeşitli illerde toplantı yapan "Çoban Ateşi Hareketi" adı verilen oluşumun önde gelen isimlerinden. Adana, Çanakkale, Antalya ve İzmir'de toplantılar düzenleyen hareketin içinde İYİ Parti'den istifa eden Gürkan Çakıroğlu da bulunuyor.

Çakıroğlu'nun "16punto.com" adlı sitede yeni bir siyasi oluşumu işaret etmesi ve "yenibirparti.com" sitesinde yayımlanan yazının benzerliği, akıllara "Yeni parti bu mu?" ve "Gül ve Davutoğlu ile birlikte mi hareket ediyorlar?" sorularını getirdi.

'O SİTEYLE BİR ALAKAMIZ YOK'

Çakıroğlu, Serdaroğlu ve yeni parti iddialarıyla ilgili Artı Gerçek'eaçıklamalarda bulundu.

Çoban Ateşi Hareketi'nin çok sayıda sivil toplum örgütünün yan yana gelmesiyle kurulduğunu ve katılmak isteyen başka grupların da olduğunu belirten Çakıroğlu, bugün basına yansıyan iddialar hakkında şunları söyledi:

"Bugünkü köşe yazım manifesto anlamında bir yazıydı. Nelere kıymet verdiğimizi, ne uğruna hareket ettiğimizi yazdım. "Yenibirparti.com" adlı sitede de buna benzer bir yazı çıkınca bazı haber siteleri bizi birbirimizle bağdaştırmış. Doğal olarak Gürkan Çakıroğlu ve arkadaşlarının kurduğu Çoban Ateşi Hareketi, "yenibirparti.com" adlı siteyle mi hareket ediyor? haberleri çıktı. Henüz toplu bir açıklama yapmadık ama yapacağız. Nihai hedefimiz bir parti ama "yenibirparti.com" ile bir alakamız yok. Onlar da bizim manifestomuzdan, diğer yazılarımızdan ve bildirilerimizden istifade etmişler. Biz de anlamadık."

'DAVUTOĞLU VE BABACAN İLE YAN YANA GELMEYİZ, ABDULLAH GÜL'DEN LİDERİN L'Sİ OLMAZ'

Çakıroğlu, Davutoğlu, Gül ve Babacan tarafından kurulacağı iddia edilen partiyle hareket edecekleri haberlerine ilişkin de "Sitenin Davutoğlu ekibine ait olduğu belirtiliyor, böyle olup olmadığını bilmiyoruz. Şunu açıkça söyleyim: Biz vicdani olarak herkesle yan yana geliriz. Tabi onları da düşman olarak görmüyoruz. Ama bizim onlarla yan yana gelme şansımız yok. Çok farklı bir bakış açımız var ve Türkiye'nin geldiği nokta itibariyle onların da sorumlu olduğunu düşünüyoruz. Davutoğlu'nun dış politika anlamında ciddi sorumluluğu bulunuyor. Abdullah Gül'den liderin L'si olmaz. Babacan ve ekibiyle de ülke koşar adım uçuruma süreklenirken cesaretleri olmayışından ve korkak siyasetlerinden dolayı yan yana gelmeyiz" ifadelerini kullandı.