Abone Ol

Yeni bir savunma dergisi: Global Savunma yayın hayatına başladı

Savunma sanayisinin buluşma noktası “GLOBAL SAVUNMA”, yayın hayatına iddalı içerikleriyle başladı. Kasım sayısında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile derginin sahibi Mürselin Tan’ın yapmış olduğu röportaja yer verildi.

Yeni bir savunma dergisi: Global Savunma yayın hayatına başladı

YENİ BİR “SAVUNMA, SİLAH VE MİLLİ GÜVENLİK DERGİSİ” YAYIN HAYATINA MERHABA DEDİ

GLOBAL SAVUNMA YAYIN HAYATINA BAŞLADI

Türkiye’den ve dünyadan savunma sanayisine ilişkin haberler, modern savaş teknolojisindeki ulusal ve uluslararası gelişmelerle, ulusal güvenliğimizi yakından ilgilendiren savunmaya dair yeni teknolojilerin yer aldığı GLOBAL SAVUNMA yazarları ve ilginç makaleleriyle de dikkatleri üzerine çekmektedir.

GLOBAL SAVUNMA, MT YENİ MEDYA İLETİŞİM LİMİTED ŞİRKETİ tarafından ayda bir yayımlanacak.

GLOBAL SAVUNMA’nın Genel Yayın Yönetmenliğini uzun yıllar SİPA PRES’te savaş muhabiri olarak çalışan, Bosna’dan Afganistan’a, Çeçenistan’dan Lübnan’a uzanan geniş coğrafyada yıllarca savaş muhabirliği yapmış, açtığı savaş fotoğrafları sergileriyle kamuoyunda da bilinen Uluslararası İlişkiler Uzmanı, Gazeteci-Yazar Murselin Tan yapıyor.

Yeni bir savunma dergisi: Global Savunma yayın hayatına başladı - Resim: 1

Derginin Yazı İşleri Müdürlüğünü ASAM ve Jeopolitik uzmanı Erol Cihangir, Yayın Koordinatörlüğünü İSTİNYE Üniversitesi Öğretim  Görevlisi, GÜVSAM Başkan Yardımcısı, Sosyolog Şule Kılıçarslan, Haber Müdürlüğünü araştırmacı-yazar Eylem Okumuş, Abone-Dağıtım ve Operasyon Müdürlüğünü ise İnci Şenol yürütecek.

Global Savunma’nın Askeri Danışmanları ise emekli Tuğgeneral Doç. Dr. Fahri Erenel, emekli Tümgeneral Ergüder Toptaş, emekli Albaylar Musa Aksu ve  Erol Başaran Bural’dan oluşuyor.

Derginin Yayın Kurulu ise şöyle:

Prof. Dr.  Anıl Çeçen

Prof. Dr. Nurşin A. Güney

Prof. Dr. Şenol Kantarcı

Prof. Dr. Ragıp Kutay Karaca

Prof. Dr. Mustafa Kibaroğlu

Prof. Dr. Uğur Batı

Dr. Aydın Çetiner

MT Yeni Medya İletişim Limited Şirketi, 6 ay süren ön hazırlık çalışmasının ardından ve yapılan birkaç prova baskı sonrasında Türkiye genelinde dağıtımı yapılarak bayilerdeki yerini aldı.

Yeni bir savunma dergisi: Global Savunma yayın hayatına başladı - Resim: 2

Bakan Akar, Milli savunma sanayinin ülke içinde gerçekleştirdiği projelerle, uluslararası rekabette Türk savunma sanayi hakkında özel açıklamalarda bulundu.

Genel Yayın Yönetmeni Murselin Tan dergiye ilişkin, şunları söyledi:

‘’Türkiye, yıllar içinde çok ciddi projelere imza atarak savunma sanayisınde büyük atılımlar gerçekleştirmiştir.

Bu atılımlar sonucunda, savunma sanayimizin dışa bağımlılık oranı yüzde 80’lerden yüzde 35’lere düşürülmüş ve ülkemiz için bir gurur vesilesi haline gelmiştir.

Ancak, savunma sanayimize ilişkin tüm bu başarılar ve güncel gelişmeler medyada hak ettiği yeri sektörün ilgisizliği sonucu maalesef bulamamaktadır.

Global Savunma Dergisi bu açığı gidermek, ulusal ve uluslararası düzeyde sektörü  desteklemek adına Eylül 2019 tarihinde yayın hayatına başlamıştır.

Global Savunma Dergisi, savunma sanayısındeki karar vericilere dönük; yetkili, bağımsız, profesyonel bir haber kaynağı olmak amacını taşımaktadır.

Dergimiz, savunma camiasına ilişkin programlar, politikalar ve teknoloji hakkındaki en son haber ve analizleri okuyucularına sunacaktır.

Global Savunma Dergisi ayrıca, okurlarının pazar trendleri, bilimsel gelişmeler, ürün geliştirme ve askeri programlar hakkında bilgi edinmelerine de yardımcı olacaktır.

Tecrübeli editör ve yazarlardan oluşan bir ekip tarafından çıkarılan dergimiz; savunma alanındaki antlaşmalara, pazardaki gelişmelere ve en son savunma sistemlerini derinlemesine ele alarak, küresel savunma sanayinin nabzını tutma amacını taşımaktadır.

Dergimiz, devlet yöneticileri, sektör karar vericileri ile tüm savunma şirketlerine gönderilmektedir.

Dijital tüm mecralarda yer alan Global Savunma Dergisi ayrıca tüm önemli satış noktalarında okuyucusuyla buluşmaktadır.’’