Abone Ol

Yeni Akit’ten şaşırtan yırtık kot giyen ajanlar haberi

Yeni Akit, "yabancı istihbarat birimleri ve işbirlikçilerinin" aynı seri numaralı ve belli yerlerinden yırtık kot pantolonlar ile irtibat kurduklarını ama bu durumun Türkiye istihbaratı tarafından tespit edildiğini yazdı.

Yeni Akit’ten şaşırtan yırtık kot giyen ajanlar haberi

Yeni Akit Gazetesi, yırtık kot pantolonların "yabancı istihbarat birimleri ve işbirlikçileri" tarafından “gizlenme” ve “haberleşme” aracı olarak kullanıldığını iddia etti.

Selim Yazıcı imzalı haberde söz konusu kişilerin aynı seri numaralı pantolonların belli yerlerindeki yırtıklar aracılığıyla irtibat kurdukları ileri sürüldü.

Bianet'in haberine göre kaynak olarak “istihbarat kaynakları” gösterilen haberde, konunun Türkiye istihbarat birimleri tarafından en başından fark edildiği iddia edilerek “Yabancı ajanlar ve işbirlikçileri arasında önemli bağlantıların tespit edildiği süreçte, akılları sıra takip yapan hainler, asıl kendileri takip yemiş oldular” denildi.

23 milyon kottan kaçı yırtık?

Mavi Jeans CEO’su Cüneyt Yavuz’un Dünya Gazetesi’ne aktardığı verilere göre Türkiye’de yılda ortalama 23 milyon kot pantolon satılıyor ve bunların yüzde 95’i yerli üretim.

Satılan 23 milyon kottan kaçının yırtık olduğunu tespit edemesek de, sokakta yırtık kot giyen insanların sayısı özellikle son bir iki yıl içinde dikkat çekici oranda yükselmiş bulunuyor.

Akit’in istihbarat kaynaklarına dayanarak aktardığı haberin doğru olduğunu kabul edersek, yırtık kot giyenlerin ne kadarının “ajan” olduğu ise henüz bilinmiyor.

1980’lerden bugüne…

1970’ler öncesinde imkansızlıklar nedeniyle giyilen yırtık kot pantolonlar 1980 sonlarında rock ve heavy metal camialarında popüler oldu. Ardından 1990’lar ve 2000’lerin başlarında grunge çevrelerinde daha görünür hale geldi.

2010’ların başlarında yeniden moda olan yırtık ve zarar görmüş kotlar geçmişten farklı olarak yırtık olarak üretilmeye başlandı.