Abone Ol

AKP'li Akit'ten Zam Yağmuruna Karşı Lezzetli Bayat Ekmek Tarifleri

Hayat pahalılığına ilişkin tartışmalar sürerken, Yeni Akit gazetesi 'İşte 4 lezzetli bayat ekmek tarifi' başlıklı bir haber yayınladı.

AKP'li Akit'ten Zam Yağmuruna Karşı Lezzetli Bayat Ekmek Tarifleri

Türk lirasının döviz kurları karşısında yaşadığı değer kaybı birçok kaleme zam olarak yansırken, Yeni Akit gazetesi 'İşte 4 lezzetli bayat ekmek tarifi' başlıklı haberi okurlarına servis etti.

"Taze ekmek tüketmeyi kim sevmez? Ne yazık ki, aldığınız ya da yaptığınız ekmekler bir günde tazeliğini kaybedebiliyor. Her ne kadar tazeliğini korumak için çaba gösterseniz de ilk lezzetin kaybolması muhtemeldir. Elinizde bir de tüketemeyeceğiniz miktarda ekmek varsa, bu ekmekleri değerlendirmek için kolları sıvamanın vakti gelmiş demektir" denen haberde bunlar, şöyle sıralandı:

- Çorbalara baharatlı kıtır ekmek.

- Ev yapımı galeta unu.

- Tavada mini ekmek kekleri.

- Kahvaltılık muhammara.

Son olarak İstanbul'da ekmeğe zam geldi. İstanbul Ticaret Odası, fırıncıların ekmek fiyatlarının 2 TL'den 2.5 TL'ye çıkmasına yönelik talebini 21 Ekim'de kabul etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun ise iki gün önce yaptığı açıklamada yılbaşında 127 lira olan bir çuval unun bugün 192 lira olduğunu belirtti. Sadece 3 ayda buğday fiyatlarının yüzde 24 arttığını kaydeden Ongun, şöyle devam etti:

"Girdilerdeki olağanüstü artışlara rağmen vatandaşlarımız için Halk Ekmek 1.25 liradan satılmaya devam edecek.”