Abone Ol

Yeni Akit yazarından Kılıçdaroğlu'na çağrı: Akit TV’ye gel, istediğin gibi konuş,

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, "Kılıçdaroğlu Ekim ayında ‘Kasım’ı bekleyin’ demişti. ‘Patlamayı mı kastetti" başlıklı haber nedeniyle Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun suç duyurusunda bulunduğu belirtti.

Yeni Akit yazarından Kılıçdaroğlu'na çağrı: Akit TV’ye gel, istediğin gibi konuş,

 Karahasanoğlu, Kılıçdaroğlu'na, "Sana söz' Kemal efendi.. Sadece bunu izah etmek üzere, Akit TV’ye gel.. İstediğin gibi  konuş, şikayet dilekçeni izah et.." çağrısını yaptı. 

Karahasanoğlu, yazısında, şu ifadeleri kullandı:

"Hani 'Engelleniyoruz. TRT 1 bizi çıkartmıyor' suçlamalarında bulunuyorsun ya.. Al sana, Akit TV’de kendini izah etme imkânı.. Çok merak ediyorum, “basına sansür yasası” olarak itiraz ettiğin bir maddeyi, şikayet dilekçende ihlal edilen kanun maddesi olarak yazmayı, onuruna nasıl yedirebildin? Gözümüzün içine baka baka 'Sana söz' diyorlar.. Ne sözü veriyorlar? 'Cumhurbaşkanına hakaret diye bir suç olmayacak' sözü veriyorlar.. İyi de, şu an biz ana muhalefet partisi genel başkanına bırakın hakaret etmeyi, eleştiride bile bulunamıyoruz. Hayır, hayır.. Savcılık re’sen başlatmıyor soruşturmayı.. 'Sana söz' diyen adamın avukatının şikayeti ile, savcılık ifadeye çağırıyor, bizleri.. Hem de, öyle Lütfü Türkkan’ın şehit bacısına ettiği 'sinkaflı küfür' falan değil, yapılan.. Altı üstü, “Kılıçdaroğlu Ekim ayında ‘Kasım’ı bekleyin’ demişti. ‘Patlamayı mı kastetti’ sorusu gündemde” başlıklı bir haber yapılmış.. Yumuşak karınlarına dokunmuş olmalıyız.. Bunun neresinde ne suçu buldular ise.. Hemen savcıya koşmuşlar. Bir habere, üç suçtan birden şikayette bulunmuşlar.. Yanlış okumadınız.. Bir haber, üç ayrı suç.."