Abone Ol

Yemeksepeti'nde Sendika Alerjisi Bitmiyor! 3 İşçi İşten Çıkarıldı

Yemeksepeti’nde TÜMTİS Sendikası ile örgütlü 3 işçi, sürüş güvenliğinin tehlikeye atıldığı iddiasıyla önceki gün işten çıkarıldı.

Yemeksepeti'nde Sendika Alerjisi Bitmiyor! 3 İşçi İşten Çıkarıldı

Yemeksepeti’nde TÜMTİS Sendikası ile örgütlü 3 işçi, sürüş güvenliğinin tehlikeye atıldığı iddiasıyla önceki gün işten çıkarıldı. Sendikanın 8 Temmuz’da şirket içerisinde toplu sözleşme için çoğunluğu sağlamasının ardından şirket, Çalışma Bakanlığı’nın kararına itiraz etti.

Konuya ilişkin BirGün’e açıklamalarda bulunan TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk, işten çıkarılan işçilerle ilgili Yemeksepeti ile görüşme talep ettiklerini belirtti. Sendikanın çoğunluğu sağlamasının ardından emekçilerin işten çıkarıldığına dikkat çeken Öztürk, “İşveren, Türkiye’deki anti-demokratik yasalardan yararlanarak ‘Sendikayı ne kadar geciktirirsem, burada kuralsız çalışmayı ne kadar sürdürebilirsem o kadar kâr’ gözüyle bakıyor” ifadelerini kullandı. İşten çıkarılmanın altında yatan nedenin sendika olduğunu söyleyen Öztürk, sendikanın çoğunluğu sağladıktan sonra emekçilerin işten çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yemeksepeti’nde işten çıkarılan 3 işçinin, bahanelerle tazminatsız olarak kovulduğunu söyleyen Öztürk, “Motora birden fazla kişinin binmesi durumunda başta işçiye uyarı verilmesi gerekiyor. Ancak burada bir uyarı yok, sendikalı oldukları için direkt tutup kapıya koymuşlar” diye konuştu. Öztürk, işverenlerin sendikalaşmayı işten çıkarma nedeni olarak gösteremediği için bahanelerle emekçileri kovulduğunu aktardı. Yemeksepeti ile yapacakları görüşme sonucunda işçilerin işe iade edileceğini beklediklerini söyleyen Öztürk, “Biz arkadaşlarımızın hakkını ve hukukunu sonuna kadar savunacağız” dedi.

Yemeksepeti’nde, örgütlenmenin önüne geçebilmek için işçilerin iş kollarının değiştirildiğini hatırlatan Öztürk son olarak şunları söyledi: “Yemeksepeti işverenlerini, anti-demokratik ve işçi düşmanı tutumundan vazgeçerek, emekçilerin sendikalaşma haklarına saygı duymaya çağırıyoruz. Aksi taktirde şirketin yasalara aykırı tutumlarını her yerde anlatacağız. Yemeksepeti’nin artık sendikalaşmayı durdurmaya hakkı yoktur.”