Abone Ol

Yelda Başaran'ın yeni hayatı: TV sunucusuydu şimdi ne yapıyor?

Egzersiz uzmanı ve psikolojik performans danışmanı olan Yelda Başaran‘ın sunduğu televizyon programı hayatını değiştirdi. Seyirciler istedi o da yazmaya karar verdi. Yeni kitabıyla iddialı gelen Yelda Başaran zayıflamayan kalmayacak dedi.

Yelda Başaran'ın yeni hayatı: TV sunucusuydu şimdi ne yapıyor?

TARKAN’ DAN DAHA ETKİLİYİM

Ekranlardan ve sahnelerden tanıdığımız Yelda Başaran:

"Hayat bir seçim meselesidir.

BEN ŞARKI SÖYLEYEREK BİR POP STAR OLMAYI DEĞİL ASIL MESLEĞİM OLAN SPOR EĞİTMENLİĞİ VE PSİKOLOJİ ALANINDA UZMANLAŞARAK ‘’SAĞLIKLI YAŞAM SANATÇISI’’ OLMAYI TERCİH ETTİM DİYOR!

En büyük hayalim Türk halkı’nın hayallerini gerçekleştiren bir televizyon programı sunmak..."

2010 yılında Mustafa Ceceli’nin aranjörlüğünü yaptığı ‘’şekil’’ isimli şarkısıyla müzik dünyasında dikkatleri üzerine çeken Yelda Başaran özel bir kanalda sağlık programı sunarken canlı yayına gelen bir telefondaki izleyicinin ;

- Kızım bu ülkede şarkı söyleyen çok ama bizi bilgilendiren yok. Bizim gibi maddi olanakları imkansız olan insanları ve yaşlıları nedense hiç kimse düşünmüyor? Bak sen ne güzel programın da spor yaptırıp beslenme konularında faydalı önerilerde bulunuyorsun ve psikolojimize iyi geliyorsun. Hayat vur patlasın çal oynasından ibaret değil ‘’Bizim için sen  TARKAN'dan daha etkilisin’’ sözleri üzerine yeni bir albüm çıkarmak üzereyken müziği bırakıp asıl mesleği olan spor eğitmenliği ve psikoloji dallarında uzmanlaşma kararı aldı ve ilk iş olarak yüksek lisans yaptığı İstanbul üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesiyle elele vererek yaşlıların hayatını kolaylaştırıp, yaşam kalitelerini artıran, fiziksel, zihinsel ve sosyal kapasitelerini iyileştiren Geronteknoloji merkezi için kolları sıvadı.

Müzisyen bir babanın kızı olarak genç yaşlarda edindiği sahne deneyimini belli bir noktada bırakarak herkesi şaşırtan Yelda Başaran; Ben misyonumu belirleyerek hayatımı yeniden formatladım ve danışanlarım sayesinde de bol reytingli bir hayat yaşıyorum.

Benim müzikle uğraşmam bir tesadüf değildi. İçimdeki ritm duygusu genetik!

Müzisyen ve sporcu bir babanın kızıyım. Ama hayat bir seçim meselesi ben 13 yaşında Eczacıbaşı voleybol klübünde spora başladım. Ve 20 yıldır aralıksız olarak spor sektörü içinde kimi zaman bir antrenör kimi zaman bir yönetici kimi zaman da bir psikolojik danışman olarak hizmet verdim. Yaptığım işi bir iş olarak görmüyorum. Danışanlarımın en büyük hayali olan zayıflama arzusu ve psikolojik olarak iyi hissetmeleri benim hayat amacım.Ve bu konuda daha büyük kitlelere ulaşmak için söz uçar yazı kalır diyerek zayıflama psikolojisi üzerine bir kitap yazıyorum. Kısmetse 2017’ yılında raflarda olacak ve zayıflamayan kalmayacak!

Yelda Başaran'ın yeni hayatı: TV sunucusuydu şimdi ne yapıyor? - Resim: 1

Sanat camiasında beni gören arkadaşlarım yelda adeta Metamorfoz yaşamışsın diyorlar. Evet tıpkı Tarkan’ın da söylemiş olduğu gibi metamorfoz yaşadım. Ve şu an ki hayatımdan oldukça mutluyum. Şu Tarkan bile gel düet yapalım dese bunun için ne vaktim ne de böyle bir isteğim yok. Ama Tarkan egzersiz yapmak istiyorum psikolojik olarak da bir danışmana ihtiyacım var dese sanırım bunu hiç düşünmeden kabul eder buradan Amerika'ya giderim. Yalnız bir egzersiz uzmanı ve psikolojik danışman olarak ondan daha etkili olduğumu söyleyebilirim.

Çünkü bir sanatçının söylemiş olduğu şarkı en fazla dört buçuk beş dakika sürerken bizim danışanlarımızla yaptığımız egzersiz ve psikolojik terapi seans sonuçları bazen 48 saat bazen de yeni bir hayat tarzı haline geldiğinde bir ömür boyu sürebiliyor .Anlayacağınız Tarkan dan daha etkiliyim diyor.