Abone Ol

Yazar Alev Alatlı’dan Erdoğan’a: George Orwell sizi ayakta alkışlardı

Yazar Alev Alatlı, totaliter bir rejimin korku, propaganda ve beyin yıkamayla halkın hayatını manipüle etmesini anlatan ‘1984’ romanının yazarı George Orwell’in bugün yaşasa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ayakta alkışlayacağını öne sürdü.

Yazar Alev Alatlı’dan Erdoğan’a: George Orwell sizi ayakta alkışlardı

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde edebiyat alanında ödül alan Alatlı, teşekkür konuşmasında Erdoğan’a methiyeler düzerken, Gezi eylemlerine laf çarpmaktan da geri durmadı.

Gezi ve benzer sokak eylemlerinde gençleri sokağa dökmek için provokatif tavır takınan yazarları eleştiren Alatlı, “Bir kalem darbesiyle atar ergenleri sokağa döken yazarın yaptığı helal değildir” dedi.

Erdoğan’ın bu aralar BM Güvenlik Konseyi için sık kullandığı ‘Dünya beşten büyüktür‘ ifadesini de konuşmasına sıkıştıran Alatlı, “Beynelmilel medya kartellerinin, muhtelif strateji uzmanlarının nadan dünyalarından büyüktür.

Sayın Cumhurbaşkanım siz ve ekibiniz dünyadaki bugün 1.5 milyon Suriyeli’ye kapılarını açtığınız için tarih sizi ayrı bir yere yazacak. Dünya beşten büyüktür dediniz ve tüm oligarkları boşa çıkardınız” ifadelerini kullandı.

Alatlı, konuşmasında, “Bugün George Orwell olsa sizi ayakta alkışlardı. O yetmez Daniel Defoe de kalkar o da alkışlardı. Sizin sahici dostlarınız sanatçılar ve edebiyatçılar arasındandır” ifadesini de kullandı. Bu sözlerin ardından Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadı.