Abone Ol

Yayınlanmamış yüzlerce çıplak fotoğraf satılıyor!

Ünlülerin iCloud hesaplarından çalınan daha önce yayınlanmamış yüzlerce fotoğraf ve videonun internette 350 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkartıldığı iddia edildi.

Yayınlanmamış yüzlerce çıplak fotoğraf satılıyor!

iCloud skandalını araştıran Business Insider muhabiri James Cook, çalıntı fotoğrafların Alman paylaşım sitesi Volafile’da paylaşılmaya devam ettiğini ve gizli chat odaları ve şifreli email hesapları kullanan bilgisayar korsanlarının daha önce yayınlanmamış fotoğraf setlerini 1 bitcoin yani 350 dolardan başlayan fiyatlarla sattığını ortaya çıkardı.

Cook, fotoğraf satın almak isteyen bir müşteri rolü yaparak iletişime geçtiği Sets Ahoy rumuzlu  bilgisayar korsanının aralarında ünlü İngiliz model Daisy Lowe’ın da bulunduğu bir grup ünlünün daha önce yayınlanmamış çıplak fotoğraf ve videolarını kendisine satmayı kabul ettiğini açıkladı.

Muhabir, bilgisayar korsanının fotoğrafların varlığını kanıtlamak için Dropbox uygulamasını kullanarak ona sansürlenmiş örnekler yolladığını da belirtti.

Uzmanlar elde edilen son verilerin iCloud’daki güvenlik açığı nedeniyle onbinlerce fotoğrafın sızdırıldığını ancak bu fotoğrafları elinde bulunduran kişilerin şimdilik sessiz kalmayı tercih ettiğini gösterdiğini belirtti.

Fotoğrafların paylaşıldığı Volafile internet sitesinin sahibi Nils Kuhnhenn, Business Insider kendileri ile iletişime geçtikten sonra yasadışı tüm fotoğrafları sildiklerini ve bu paylaşımların yapıldığı chat odalarını kapattıklarını açıkladı.

Fotoğrafları elinde bulunduran ve gizlice satışa çıkartan bilgisayar korsanlarının ise nasıl durdurulacağı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Uzmanlar, iCloud’daki güvenlik açığının aslında yıllardır bilgisayar korsanları tarafından sömürüldüğünü bu durumun fotoğrafların bir kısmı 4Chan’e sızdırılana dek gizli kaldığını söyledi.

IRINA SHAYK'IN ÇALINAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

KELLY BROOK ÇALINAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜLERİN HACKLENEN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN