Abone Ol

Yayın hayatına devam edebilmek için çözümler arıyoruz...

Koronavirüs nedeniyle zor dönemden geçen iki dilli gazeteler, yeni tip okuyucuların ''online yayıncılığa'' sıcak bakmadığını ve insanların gazetelerini ellerinde istediğini belirtti.

Yayın hayatına devam edebilmek için çözümler arıyoruz...

Bianet'ten Hikmet Adal'ın haberine göre; Türkçe-Ermenice yayın yapan Agos gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan, Türkçe-Süryanice yayın yapan Sabro gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni David Vergili, Türkçe- Ladino dilinde yayın yapan Şalom gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas ve Türkçe ile Kuzey Kafkas dillerinde yayın yapan Jıneps gazetesinden Serap Canbek son durumu anlattı.

Danzikyan: Okuyucumuz basılı gazete istiyor

Pandeminin Türkiye gündemine girmesiyle ilk hafta gazeteyi basmadıklarını ve PDF formatında yayınladıklarını söyleyen Danzikyan, okuyucularının yaş ortalamasının çok yüksek olduğunu belirtti.

Danzikyan sözlerine şu şekilde devam etti: "Gördük ki, basılı bir gazete istiyorlar, gazeteyi ellerine almak istiyorlar. Online gazete onlara çok fazla hitap etmiyor. Biz de böyle bir dönemde gazete basıyor olmanın bir var olma biçimi olduğunu düşünerek tekrar basılı şekle geri döndük.

Basın İlan Kurumu azınlık gazetelerine resmi ilan vermiyor ama 2012’den beri her yıl belirli bir ödenek, katkı payı ayırıyor. Bunu geçen senede yaptılar. Bu sene verecekleri ödeneği biraz erkene alırlarsa tüm azınlık gazetelerini rahatlatmış olurlar."