Abone Ol

Yavuz Yılmaz'ın ölüm sebebi açıklandı! Neden intihar etti?

Beykoz Konakları'ndaki evinde dün sabah saatlerinde hayatına son veren eski başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz hakkında açıklama geldi.

Yavuz Yılmaz'ın ölüm sebebi açıklandı! Neden intihar etti?

Mesut Yılmaz'ın dün hayatına son veren oğlu Yavuz Yılmaz'la ilgili Kent Üniversitesi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada Yavuz Yılmaz'ın bir süredir 'temporal lob epilepsi' hastası olduğu belirtildi

Kent Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Yavuz Yılmaz'ın uzun süredir "Temporal Lob Epilepsi" hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"BİR SÜREDİR TEMPORAL LOB EPİLEPSİ HASTASIYDI"

"İcra kurulu üyemiz Sayın Yavuz Yılmaz, bir süredir “Temporal Lob Epilepsi” hastalığından muzdarip olup, tedavi görmekteydi.

Hastalığın doğal süreci çerçevesinde oluşan, son dönemde giderek ağırlaşan ve felce doğru ilerleyen komplikasyonları nedeniyle ağır stres altındaydı.

Bu manevi baskıya dayanamayarak, 16/Aralık/ 2017 günü hayata veda eden çok sevgili Yavuz Yılmaz’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz.

Hatırası ve üniversitemize yaptığı katkılar her zaman hatırlanacaktır.

Nur içinde yatsın." denildi

İLAÇLARINI DA ALMAYI BIRAKMIŞ

İstanbul Kent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Aileye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Yavuz Yılmaz'ı hayatına son vermeye götüren süreçte sağlık ve ekonomik sıkıntılar etkili oldu.

İddiaya göre oğul Yavuz Yılmaz yaptığı yatırımların karşılığını alamadı. Bu süreçte sürekli kullanmak zorunda olduğu epilepsi ilaçlarını kesti. Bu da onun psikolojisini daha da olumsuz olarak etkiledi. ( Kaynak: Vatan, Milliyet)

Epilepsi (Temporal Lop) Nedir?

Temporal lob nöbetler beynin her iki temporal lobundan kaynaklanan nöbetlerdir.

Temporal loblar duyguları, savaşma ya da kaçma tepkilerini işler ve kısa süreli hafıza için çok önemlidirler.

Bir temporal lob nöbetinin bazı belirtileri, öfori, korku, panik ve deja vu gibi ara sıra ortaya çıkan hisler de dahil, bu işlevlerle bağlantılı olabilir.

Temporal lob nöbeti sırasında, bilinciniz kısmen açık olabilir. Temporal lob nöbeti daha şiddetliyse, uyanık gibi görünseniz bile tepkisiz olabilirsiniz. Ayrıca dudaklarınız ve elleriniz tekrarlı hareketler yapabilir.

Temporal lob nöbetleri anatomik bir bozukluk ya da skardan kaynaklanıyor olabilmesine rağmen kesin nedeni genellikle bilinmez.

Temporal lob nöbetleri, nöbet önleyici ilaçlara karşı dirençli olabilir. İlaç tedavisine yanıt vermeyen bazı insanlar için ameliyat bir seçenek olabilir.