Abone Ol

Mansur Yavaş'tan Yangın Açıklaması: Maddi ve Manevi Destekte Bulunacağız

Başkentte kimyasal madde üreten fabrikada çıkan yangının ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Yavaş'tan Yangın Açıklaması: Maddi ve Manevi Destekte Bulunacağız

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Macunköy Mahallesi'nde bulunan ATB İş Merkezinin E bloğunda faaliyet gösteren kimyasal üretim merkezinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine yangın çıktığı alana çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi bölgeye sevk edildi.

Hayatını kaybedenin olmadığı yangında dumandan birkaç itfaiye görevlisi etkilendi.

"Yanan yüzey dezenfektanı"

Yangın hakkında bilgi veren itfaiye görevlisi "Aşağıda kapalı bir alanda yangın çıkıyor. Ekiplerimiz geldiğinde alevli yanan bir vaziyette. Yanan yüzey dezenfektanı. Alanı genişletmemiz lazım. Sirayet olmaması için müdahale ediyoruz." dedi.

"Anormal depolamışlar"

Yangının olduğu bölgede incelemelerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise bir ihmalin üzerinde durdu.

Anormal bir şekilde alana klor depolandığını belirten Yavaş "Şuanda sebebini bulmaya çalışıyorlar. Sadece itfaiyeci arkadaşlardan rahatsızlananlar var. Bütün Ankara itfaiyesi burada. Söndürmek için uğraşıyorlar. Sanırım klor falan varmış. Çok sayıda depolamışlar. İnşallah söndürecekler. Yaralanan vatandaş yok. Klor veya dezenfektan olduğu söyleniyor ama anormal bir şekilde depolanmış oraya. Dikkat edin gazın zehirli olabileceğini söylüyorlar." ifadelerini kullandı.

Yavaş aynı zamanda sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yenimahalle ATB İş Merkezi'ndeki kimyasal üretim merkezinde çıkan yangına 80 araç, 450 personel ile müdahale etmeye devam ediyoruz. Söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Yangından etkilenen hemşehrilerimize hem maddi hem de manevi destekte bulunacağız." dedi.

Mansur Yavaş'tan Yangın Açıklaması: Maddi ve Manevi Destekte Bulunacağız - Resim: 1