Abone Ol

Yasemin Ergene'nin babası ne iş yapıyor?

Televizyon dizilerinin aranılan oyuncusu Yasemin Ergene'nin babası Kemal Ergene, Tekirdağ'ın Mürefte beldesinde bakın ne yapıyor?

Yasemin Ergene'nin babası ne iş yapıyor?

Kemal Ergene, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Mürefte beldesinde, yurdun değişik bölgelerinden topladığı sülükleri Avrupa Birliği ülkelerine ihraç ediyor. Bir arkadaşı vasıtasıyla girdiği sülük işine kurduğu firma ile tek başına devam eden Kemal Ergene, Mürefte'deki evinin altına soğuk hava deposu yaparak, Türkiye'nin değişik bölgelerinden topladığı sülükleri 400 litrelik depolarda muhafaza altına alıyor.

Geçen yıllara göre sülük ihracatında düşüş olduğunu ifade eden Ergene, "Sülük sulak yerde oluyor. Türkiye'de tek sülük cinsi var. Edirne, İpsala, Afyon, Konya, Sinop, Samsun; Terme, Çarşamba gibi büyük kamışlık sulak arazilerde oluyor. Geçen yıldan beri havaların kurak gitmesi sülük üretimini de düşürdü. Türkiye'de gerçek anlamda 2 yıl önceye kadar benimle birlikte 4 firma sülük işi yapıyordu. Şu an en fazla sülük ihracatını 300 kg ile ben yapıyorum. Avrupa artık Türkiye'den sülük istemiyor. Sırbistan piyasaya girdi. Türkiye'de 1 Mart-29 Haziran arası avlanma yasağı var. Sülük de bu kapsam içinde. 1 Temmuz'da ihracat çıkış müsaadeleri için başvuru yapmamız 10 gün sürüyor. 15 Temmuz'a kadar Avrupa'dan bizden sülük alan firmalar kendi ülkelerine giriş müsaadesi alması iki hafta sürüyor. Biz ancak onlardan okey geldikten sonra sülük toplama işine giriyoruz. Bu da Ağustos'u buluyor. Geçen yıldan bu yana göllerde su kalmadı, sülük sayımız düştüğü için ihracaat yapmakta zorlanıyoruz. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bize ihraç kotası veriyor. Çevre ve Orman Bakanlığı da yetkili kurulları toplanarak talebe göre, firma ne sattıysa, ona göre bakarak kota oluşturuyor. Yeni başlayanlara 50-70 kg arası kota uygulanıyor. Avrupa da Cites sözleşmesi olanlar tek fatura ile sülük satabiliyor. Av yasağı da işin tuzu biberi oluyor" dedi.

HER DERDE DEVA

Geçmişte yurt dışına 1 ton sülük ihraç eden Ergene, sülüğün bir çok hastalığa iyi geldiğini, cildi güzelleştirdiğini ifade etti. Ergene, "Avrupa'daki,
doktorlar bir sülük, bir doktordur de. Gerçekten görülüyor ki bir tıbbı sülük, bünyesinde bulundurduğu bu ilaçlarla adeta bir ecza dolabını andırmaktadır. 2005 yılından itibaren sülük artık Amerika'da ilaç olarak kullanılıyor. Araştırmacıların da artık önü açıldı ve bütçe dahi ayırtıldı. Bir sülükte 106 ilaç enzimi bulunuyor. Sülük 10 değişik hastalığı tedavi ediyor. Rus güzellik uzmanları ameliyatsız kozmetik diye bilinen doğal tedavi ile sülükleri kullanırlar. . Çok eski ve hızla yarar gösteren bu yöntem uzun yılların tecrübeleriyle ortaya çıkmıştır. Sülükler yüz bölgesesinde tetikleyici noktalara konulduğunda gençleştirici ve canlandırıcı etkiler gösterir. Tiroid bezinin eş zamanlı çalşmasını hızlandırır ve kronik yaraların ve rahatsızlıkların (sinüs iltihabları, siyah noktalar, bademcik iltihapları, kulak iltihapları, deri iltihapları, deri üzerindeki lekeler ve kırışıklıkları) hızla iyileşmesini sağlar, beyindeki kan akışını hızlandırır, horlama tedavilerinde, ve sigaranın ciltteki etkilerinin tedavilerinde, hemoroid ve varis tedavilerinde kullanılır. Sülüklerin bıraktığı izler, 7 ila 10 gün arasında kaybolur. Sülüğün gençleştirme etkisi ve insan derisindeki kan akışını hızlanması ile 4 - 6 hafta arasında gerçekleşir " dedi.

SÜLÜK TEDAVİSİ DE YAPIYOR

Yakın çevresine talep olduğu takdirde sülük tedavisi yaptığını ifade eden Ergene, "Boyun fıtığı olan, vücudunda bezesi olan, diş iltihabı olan yakınlarıma sülük tedavisi yaptım. Tedavide uyguladağımız sülükler zehirli kanı 15 dakikada, kan iltihaplı ise 20 dakika emer, kireçli temiz kansa 1,5 saat emer. Kireçli kanda bakteri varır, bakteriyi öldürür. Sülük Avrupa'da hastanelerde ince dokularda, parmak kopmalarında, kulak kopmalarında kullanılıyor. Yüzdeki bir dikiş izine sülük tedavisi yapıldığında, dikiş izinin kalmadığı görülecektir." dedi