Abone Ol

Yaşar Nuri Öztürk canlı yayında Hülya Avşar için ne dedi?

MEDYAFARESİ - Geçtiğimiz hafta Hülya Avşar'ın programını terk eden Yaşar Nuri Öztürk, yaşananlarla ilgili Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtlarken Avşar yayına bağlandı.

Yaşar Nuri Öztürk canlı yayında Hülya Avşar için ne dedi?

Ruhat Mengi'nin canlı yayınlanan programına katılan Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Mengi'nin geçtiğimiz günlerde Hülya Avşar'ın programında yaşanılanlarla ilgili sorularını yanıtlarken Hülya Avşar yayına telefonla bağlandı.

Programda "Daha iki gün önce göbek atıp sabah programı yapanlar şimdi ciddi program yapmaya başladılar. Acaba okudukları kitapları anlıyorlar mı" tarzındaki konuşmaları yapan ve böyle söylemlere çanak tutan Ruhat Mengi, bu tip konuşmalardan rahatsız olduğunu belirtmeye çalışan Avşar'ı telefon bağlantısında bir türlü konuşturmadı.

İşte canlı yayında yaşanılanlar...

Yaşar Nuri Öztürk, "Basın bunlara engel olmalı, bana geçmişteki yayınlarım ve sportmenliğimle iglili konuşacaklarını söylemişlerdi. Ancak o bahsi geçen kadın (Hülya Avşar'ı kastediyor) programda olayı iktidar meselesine getirdi." dedi.

HÜLYA AVŞAR'IN PROGRAMINDA NELER OLMUŞTU?

Bu sırada Hülya Avşar canlı yayına bağlanmak istedi.

Ruhat Mengi de Avşar'ın cevap hakkı olduğunu vurgulayarak yayına aldı.

Avşar, "Hakkımda konuşulanları orada bulunan kişilere açıkcası yakıştıramadım. Benim okuduğum kitaplardan ya da okumuş olduğum kitaplardan hiçbirinizin haberi yokken hakkımda orada oturup konuşmayı hiç size yakıştıramadım doğrusu" dedi.

Bu sözlerin Ruhat Mengi'ye de olduğunu vurgulayan Avşar, Mengi'nin tepkisiyle karşılaştı.

Mengi Avşar'a "Siz Kamer Genç'in beyaz çorabıyla alay ederken kimse eleştirmiyor da biz bunları deyince mi sorun oluyor" dedi.

Avşar da "İki saniye susarsanız konuşmak istiyorum" dedi. "Din konularının ne kadar derin olduğunu sizden daha iyi biliyorum" dedi.

Hülya Avşar, "Ben hem göbek atıp hem soru sormuyorum. Gelecek konuklarım hakkında en 2 gün araştırma yapıyorum. Beni sabah programlarına benzetmeyin. Orada benim arkamdan bu konuyu ne biliyor, okuduğu kitapları anlıyor mu acaba gibi konuşmaları hiçbir zaman kabul etmiyorum. Asıl hakareti yapanlar sizlersiniz burada" dedi.

Mengi'nin cevabı ise "Ben gazeteciyim benim herşeyi tartışmaya hakkım var" şeklinde olurken telefon bağlantısını kesti.

Yaşar Nuri Öztürk ise bunun üzerine "Ben, çalıştığım kurumda yayınlandığı için bu programa katıldım. Her konuğu hakkında en az 2 gün araştırma yapıyorum demişti, demek ki benim hakkımda yapmamış" dedi.

Öztürk, sözlerne şöyle devam etti: "Halkımızdan özür diliyorum, hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biridir bu bayanın programına katıldığım için özür diliyorum. Nezaketten maraz doğar deyimini bi kez daha anladım"

MEDYAFARESİ