Abone Ol

Yarkadaş: ABD, 134 Milyon Doları BDDK ve Türk Bankasından İsteyebilir

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, Sezgin Baran Korkmaz'ın tüm görüşmelerini ve mesajlaşmalarını gerçekleştirdiği telefonun Avusturya ve ABD'nin elinde olduğuna dikkati çekerek, "ABD, 134 milyon doları BDDK ve Türk bankasından isteyebilir" ifadesinde bulundu.

Yarkadaş: ABD, 134 Milyon Doları BDDK ve Türk Bankasından İsteyebilir

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, Avusturya'da gözaltına alınan firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz'ın tüm görüşmelerini ve mesajlaşmalarını gerçekleştirdiği telefonun Avusturya ve ABD'nin elinde olduğuna dikkati çekerek, "Görüşmeler, ses kayıtları ve  mesajlaşmalar şu an Avusturya ve ABD istihbaratı tarafından değerlendiriliyor. Türk yargısı, şantaja açık hale getirilmemeli, Korkmaz’la gayri meşru ilişkisi olan tüm yargı mensupları ya derhal istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır" dedi.

Avukatı Yiğit Acar’ın, “Sezgin Baran Korkmaz ile görüşen, dışarıda yemek yiyen, mesajlaşan, dolaylı yollarla mesaj alıp veren tüm yargı mensupları derhal istifa etmelidir. Adalet Bakanlığı ve HSK da etkin bir soruşturma yürüterek bu kirli ağı dağıtmalıdır” sözlerine yer veren Yarkadaş, şunları kaydetti:

“Bu yapılmadığı ve Korkmaz’la ilişki ağına dahil olan yargı mensupları korunduğu takdirde, Türkiye yeni bir şantaj sürecine maruz bırakılacaktır. Zira; Sezgin Baran Korkmaz’ın tüm kayıtlarını tuttuğu telefonu artık Avusturya ve ABD polisinin elindedir. Görüşmeler, ses kayıtları ve  mesajlaşmalar şu an Avusturya ve ABD istihbaratı tarafından değerlendiriliyor. Türk yargısı, şantaja açık hale getirilmemeli, Korkmaz’la gayri meşru ilişkisi olan tüm yargı mensupları ya derhal istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır.”

Yazısının devamında, “Sezgin Baran Korkmaz’ın tutuklanmasıyla birlikte ABD’de devam eden kara para kovuşturması da hızlanacak. Korkmaz’ın ABD’deki ortağı Kingston Kardeşler’in verdiği bilgiler doğrultusunda derinleştirilen kovuşturmanın bir ayağı da Türkiye’de yürütülecek…” diyen Yarkadaş, ‘kara para soruşturması’na konu edilen 511 milyon dolar tutarındaki dolandırıcılık öyküsünün bir kısmının Türkiye’yi doğrudan ilgilendirdiğine işaret etti.

"ABD, 134 milyon doları BDDK ve Türk bankasından isteyebilir"

Yarkadaş, “Konuştuğum kaynaklar, ‘ABD, 134 milyon doları önce Kingston ve Korkmaz’dan ister. Bunu tahsil edemediği taktirde, BDDK ve Türk bankasından da isteyebilir’ diyor. Sezgin Baran Korkmaz’ı yakından tanıyan bir isim ise ‘Korkmaz serbest kalmak için bu parayı öder. İlaç fabrikasını satsa bile bu parayı rahatlıkla çıkarır’ ifadesini kullanıyor” dedi.