Abone Ol

Yargı dizisinde şehitler için saygı duruşu sahnesi çok konuşuldu

Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesi’nde, bölücü terör örgütü PKK’nın düzenlediği saldırılardan sonra çıkan çatışmalarda şehit düşen askerler için Yargı dizisinin son bölümünde saygı duruşunda bulunuldu.

Yargı dizisinde şehitler için saygı duruşu sahnesi çok konuşuldu

Metin Amir ile bir polis memurunun şehit olduğu ve cenaze töreninin ekrana geldiği sahneler gündeme geldi. Toygar Işıklı’nın, “Yürüyorum Dikenlerin Üstünde” eseri eşliğinde seyirciler ile buluşan o sahneler, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.

“Hoşçakal baba... Beni, birinci sınıfta hepsi “pekiyi” olan karnemi getirdiğim gün ki gibi hatırla...Ben seni öyle hatırlayacağım.”

Metin Amir’in şehit haberinden hemen önce Çınar, babasına bir mektup yazdı ve dedesi Merdan’a evden ayrılmak istediğini söyledi. Merdan, torunu Çınar’a engel olmak isterken; Ilgaz, Ceylin ve Defne’nin eve gelişi ile her şey bir anda değişti. Metin’in hayatını kaybettiğini öğrenen Merdan, Çınar ve Defne gözyaşlarına boğulurken; Çınar’ın babasına yazdığı duygu yüklü mektup herkesi gözyaşlarına boğdu.

Yargı'da bayraklar asıldı

Şehit acısının yaşandığı bölümde Merdan tarafından evin balkonuna Türk bayrağı asıldı. Pençe- Kilit Harekatı'nda şehit düşen askerlere saygı duruşu niteliğindeki o sahneler sosyal medyada gündem oldu.