Abone Ol

Yapımcılar düşündü, Mossad düşünemedi: İsrail bunu tartışıyor

Netflix’in bir çok ülkede ses getiren Fauda dizisinin yaratıcısının yaptığı açıklama İsrail'de tartışma yarattı. Dizinin yaratıcılarından Avi İssacharoff’un, İsrail ve Filistin arasında patlak veren savaşı daha önce senaryoya işlemeyi düşündüklerini açıkladı.

Yapımcılar düşündü, Mossad düşünemedi: İsrail bunu tartışıyor

İsrail, Hamas'ın bir hafta önce Gazze'den başlattığı şimdiye kadarki en iddialı operasyon karşısında şaşkına döndü.
Hamas, Gazze'yi İsrail'den ayıran bariyeri birçok yerden aşarak İsrail'in çok uzun süredir karşılaşmadığı ciddi bir sınır ötesi saldırı gerçekleştirdi.

Dünyanın en güçlü ve en modern haber alma teşkilatlarına sahip olduğu düşünülen İsrail'in, Hamas'ın saldırısını önceden anlayamaması, iç kamuoyunda "istihbarat zafiyeti" tartışmalarını başlattı.


Tartışmalar sürerken Netflix'te bir çok ülkede ilk 5'te yer alan İsrail yapımı Fauda dizisinin yaratıcısı Gazze'den böyle bir saldırının gerçekleşebileceğini senaryoya işlemeyi düşündüğünü açıklaması ise yeni bir tartışma başlattı.

Gazeteci müzisyen Sina Koloğlu,‘Fauda dizisinin yaratıcısı açıkladı; böyle bir saldırıyı dizide düşündük’ başlıklı yazısında şunları yazdı:

Fauda dizisi malum Netflix'te yayınlandığında epey ses getirdi. Bir İsrail özel biriminin Gazze'deki operasyonları onun ışığında İsrail - Filistin halkı arasındaki ilişkiler vs...

New York'ta 1897'den bu yana yayında olana ABD'de yaşayan Yahudi cemaatinin yayın organı 'The Forward' (Önce gazeteydi şimdi aylık dergi)'a dizinin yaratıcılarından gazeteci, Avi İssacharoff konuştu; 'Dizinin beşinci sezonu için hikayeler hazırlarken, fikirlerden biri, yüzlerce militanın İsrail sınırını geçip bir köyü kontrol altına almasıydı. Bunun çok fazla olduğunu düşündük. "Fauda otantik ve gerçekçi olmaya çalışıyor. Eğer böyle bir şey önerirseniz, kulağa çılgınca gelir. Bu yüzden vazgeçtik ve cumartesi sabahı, hayal etmeye çalıştığımızdan çok daha kötü bir şey gördük' dedi.