Abone Ol

Yanlı yayın yapan TRT’ye karşı imza kampanyası: İktidarın propaganda üssü!

Seçim döneminde Recep Tayyip Erdoğan’a 48 saat, Kemal Kılıçdaroğlu’na 32 dakika yer verilmesi üzerine, uluslararası imza kampanyası platformu change.org’da da konuya ilişkin bir imza kampanyası başlatıldı.

Yanlı yayın yapan TRT’ye karşı imza kampanyası: İktidarın propaganda üssü!

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan CHP RTÜK üyesi Tuncay Keser, TRT’nin söz konusu tutumunu eleştirdi. Keser: “YSK ve RTÜK’ün seçim dönemindeki yayınların tarafsız ve fırsat eşitliği kapsamında olmasını sağlamak gibi bir görevi var. Bu konuda da en önemli sorumluluk TRT’ye düşüyor, çünkü söz konusu kanal yurttaşların vergileriyle oluşan kamu kaynaklarını kullanarak yayın yapıyor. TRT, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmezken fırsat eşitliği ilkesini de çiğniyor ve iktidarın propaganda üssü gibi çalışıyor” dedi.

TRT’nin 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin olduğu gün AKP’nin “Türkiye Yüzyılı” logosu ile hazırlanan reklam filmini yayınladığını hatırlatan Keser, söz konusu tutumun hukuksuz olduğunu ifade etti. Keser, “TRT’nin bu tutumu seçimi ve demokrasiyi sakatlıyor” ifadelerini kullandı.