Abone Ol

Takvim Yazarı Boğaziçili Öğrencileri Savundu

İktidara yakın Turkuvaz Medya Grubu’nun Takvim gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, Boğaziçi protestolarında öğrencilerine yanında yer aldı.

Takvim Yazarı Boğaziçili Öğrencileri Savundu

Turkuvaz Medya Grubu’nun Takvim gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler, bugünkü yazısında bir kez daha Boğaziçi protestolarında öğrencilerine yanında yer aldı.

Ergün Diler, “Marifet” başlıklı yazısında, Boğaziçi Üniversitesi'nde kurum dışından olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasıyla birlikte başlayan protestolara hoşgörü gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Diler daha önceki yazılarında da öğrencilerin protesto hakkını savunarak, onlara “terörist” diyerek “dış güçlerinde ekmeğine yağ sürüldüğünü” kaydetmişti.

İşte Diler’in bugünkü yazısının ilgili o bölüm:

“BOĞAZİÇİ Üniversitesi meselesi artık Türkiye'yi aştı, dünyaya yayıldı. Bunu biliyor muyduk? Elbette... Gözaltına alınan öğrencilerin hepsinin salıverilmesi çok akıllıca, çok olgun, şefkat dolu bir adımdı.
Aksi olsaydı şu an bütün gazete ve televizyonların yazı işleri Türkiye'nin değişik yerlerindeki öğrenci hareketlerini konuşuyor olacaktı... Rusya'da olduğu gibi geçtiğimiz yıl Hong Kong'da olduğu gibi...

Türkiye'nin en akıllı çocuklarının gittiği Boğaziçi Üniversitesi'ni ve oradaki genç arkadaşları anlamalıyız diye düşündüm.
Hangimiz gençliğimizde hata yapmadık. Orantısız hamle yapmadık! Peki hiç mi tolerans göstermeyecektik.

Hiç mi bu gençleri anlamayacaktık.
YABANCI SERVİSLERİN eline mi itecektik! Üniversiteleri kaşıyıp ülkeyi karıştırmak için fırsat bekleyenlere kapıyı mı aralayacaktık... Hayır!
Hepsi bizim evladımız.
Hangi fikirde olursa olsun...
Neye inanırsa inansın...

Burası OSMANLI bakiyesi bir toprak. Hoşgörü de akıl da birlikte hareket etmek de var mayamızda! En zor zamanlarda bu ülkenin çocukları bunları gösterdi. Yine gösterir... Bizim altın madenlerimiz, doğalgazımız, petrol kuyularımız, elmas cevherlerimiz yok! Sadece insan kaynağımız var! Tıpkı GÜNEY KORE gibi... ÖZGÜRLÜĞÜ ve AKLI savunacağız. Ve geleceğe yelken açacağız... Yapılması düşünülen ANAYASA sonuna kadar ÖZGÜRLÜKÇÜ olsun.

Yapılacaksa böyle yapılsın zaten...
Devleti kendi insanlarından korumayı bir kenara bırakıp BİZ olalım... 1960 model tartışmaları bırakıp geleceği okuyalım...
Elimizde bir BOĞAZİÇİ var, bunu 10 yapalım... Marifet de bu zaten...”