Abone Ol

Aklımızla Alay Edenlerde Bugün: AKP Yanlısı Yeni Şafak Evde Ayçiçek Yağı Yapma Tarifi Verdi

Halk ucuz yağ almak için marketlere akın ederken; AKP yandaşı Yenişafak gazetesi, evde ayçiçek yağı yapma tarifi verdi.

Aklımızla Alay Edenler: Yeni Şafak Evde Ayçiçek Yağı Yapma Tarifi Verdi

Ayçiçek yağının stoklarda azaldığı haberleri üzerine yurttaşlar, fiyatlar artmadan yağ alabilmek için marketlere koştu. Bazı marketlerde izdihamlar da yaşanırken, görüntüleri sosyal medyadan paylaşanlar ve tepkilerini dile getirenler iktidar yanlısı gazete ve trollerin yanısıra bakanlar tarafından da hedef gösterildi.

İktidara yakın Yenişafak gazetesi ise, stokların tükenmesi yönündeki haberlerin ve yağ fiyatlarının artmasının ardından yayımladığı haberle dikkat çekti. İktidar yanlısı gazete, yaptığı haberde okuyucularına evde ayçiçek yağının nasıl yapıldığını anlattı. Evde ayçiçek yağı yapma tarifi veren gazete tepki çekti.

BAKANLAR YALANLAMIŞTI

Ayçiçek yağının toklarda kalmadığı yönündeki haberin ardından yurttaşlar, marketlere akın etti. Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi, gıda stoklarında bir eksikliğin olmadığını söylerken, konu hakkında sosyal medyada paylaşım yapanlar hakkında da soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada ise, "Bu konuda arkadaşlarımız sosyal medyada bu manipülasyonları yapanların veya sadece sosyal medya değil; gerçeklikte bu manipülasyonları yapanlara gerekli tespitleri yapıp, cezaları vermekten imtina etmezler. Bu işler kolay işler değil. Kimseye milletimizin huzurunu bozup, kamu düzenini bozdurmaya yönelik adım attırmayız. Onun için arkadaşlarımız işlerin başındalar" ifadelerini kullandı.