Abone Ol

Yandaş Yazardan Skandal Yazı: Akşener'i Manukyan'a Benzetti

İktidara yakın Star gazetesi yazarı Aziz Üstel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya benzetmesine sakndal bir yanıt verdi.

Yandaş Yazardan Skandal Yazı: Akşener'i Manukyan'a Benzetti

İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Sayın Erdoğan'ın İsrail versiyonu olan Binyamin Netanyahu, siyasi rakiplerini baltalamak ve bu şekilde koltuğunu koruyabilmek için, gözünü kırpmadan, sivillerin ve çocukların hayatlarına kastetmekten geri durmadı” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlere bugünkü köşesinde yanıt veren Aziz Üstel, Akşener’e genelev patronu Matild Manukyan’ı hatırlatarak, “Ben sizi Manukyan'a benzetsem ne dersiniz hanımefendi” ifadelerini kullandı.

Aziz Üstel yazısında Akşener’e çıkışarak, “CB Tayyip Erdoğan'ı, örneğin Joe Biden'a benzetebilirsiniz ya da İngiltere BB'nına...ya da ne bileyim Almanya Şansölyesine. Beğenmese de, kimsenin sesi fazla çıkmaz. Amma benim ülkemin Cumhurbaşkanını, bebek katili Netanyahu'ya benzetirseniz size hooop deriz ham'fendi. Tabi siz ve Kılıçdaroğlu Kemal Bey Batılılarla has dost olduğunuzdan onlara benzetemezsiniz” diye yazdı.

Üstel devamında özetle şunları kaleme aldı:

Şimdi; Matild Manukyan Türkiye'de kaç yıl üst üste vergi rekortmeni oldu. Yaptığımız söyleşide kendi adına namuslu olduğunu, eline kocasının elinden başka erkek eli değmediğini söylüyordu ki, eminim doğrudur. Amma onlarca genel evle randevu evinin sahibesiydi. Şişli ve çevresinde yüzlerce apartman dairesinin yanısıra fabrikaları da vardı. Parasının hesabını çoktan unutmuştu. Ne kadar kuruluş varsa hepsine bağış yapıyordu sürekli. TSK'dan tutun da Kızılay'a kadar herkes teşekkür plaketleri yollamıştı. Yaptığı işi olmasa söyleyecek tek laf bulamazdınız Manukyan için. Hatta onu ayakta alkışlardınız. Gene de yıllarca pasaport verilmemişti ama CB Turgut Özal'ın emriyle bir günde pasaport alabilmişti.

Bütün bu artılarına rağmen sizi Manukyan'a benzetsem herhalde küplere binerdiniz!! "Beni bir umumhane patroniçesine benzetti", diye bağırır çağırırdınız. Ee sizin böyle bir hakkınız var da ülkemin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yok mu?

Siz kalkıp benim canımdan çok sevdiğim ülkemin CB'nına dil uzatacak onu bir bebek katiline benzeteceksiniz ve biz milletçe sus pus oturacağız öyle mi? Yok öyle yağma!

MATİLD MANUKYAN KİMDİR?

Manukyan olarak tanıdığımız Matild Manukyan'ın gerçek adı Eveline Matild Chah Muradyan. Babası Ermeni tenor Armenak Chah Muradyan, annesi İsviçreli balerin Salle Marguerite. 1914'te doğan Manukyan'ın ailesi 1913'te Fransa'ya göç etti. Manukyan bir Türk Ermenisi. Vergi rekortmeni olan Manukyan'ın tüm Türkiye tarafından tanınmasının sebebi ise, genelev patroniçesi olması.

Manukyan'ın genelev işletmeciliği ise; İstanbul Karaköy'de babasına ait binaların kirasını ödeyemeyen genelev işletmelerinden birine ortak olmasıyla başladı. İşletmesinden sorumlu olduğu genelev sayısı zaman içerisinde 37'yi buldu.

Genelevlerden kazandığı parayı gayrimenkule dönüştüren Manukyan, ailesinden kalan gayrimenkul sayısını da artırdı. Manukyan tam 6 defa vergi rekortmeni oldu. Tek varisi ABD'de yaşayan oğlu yani Kerope Çilingir. Manukyan'ın mal varlığı ise şöyle kayıtlara geçti: 500 daire, 50 dükkan, 4 han, 4 yazlık, 220 ticari taksi plakası, 37 genelev, 2 fabrika ve çok sayıda otomobil. Manukyan, 17 Şubat 2001 tarihinde hayatını kaybetti.

Odatv.com