Abone Ol

Yandaş Sabah En Son 2019'da Elektriğe Zam Haberi Girmiş

İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesinin, en son 2019 yılında elektrik zamlarıyla ilgili bir haber girdiği ortaya çıktı.

Yandaş Sabah En Son 2019'da Elektriğe Zam Haberi Girmiş

Yeni yılla birlikte elektriğe de büyük zam geldi. Kademeli tarife sistemine geçilmesiyle elektrik faturaları iki tarifeye ayrılırken, elektrik fiyatlarına yüzde 50 ile yüzde 125 oranında zam yapıldı.

ZAM HABERLERİNİ GÖRMÜYOR

Sabah gazetesi ise elektriğe zam haberini görmezden geldi.

Elektriğe yüksek miktarda yapılan ve vatandaşın tepkisini çeken zam haberini görmezden gelen Sabah gazetesinin, en son 2019 yılında elektrik zamlarıyla ilgili bir haber girdiği ortaya çıktı.

Sabah’ın 29 Haziran 2019 günkü haberinde elektriğe yüzde 15 zam geldiği ifade edilirken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), “1 Temmuz itibariyle meskenlerce 100 kilovatsaat elektrik için vergi ve fonlar dahil olmak üzere 61.8 lira ödenecek” açıklamasına yer verilmişti. 3 yıldır zam haberlerini görmeyen gazete, sık sık Avrupa’daki elektrik fiyatlarının çok zamlandığına dair haberler yaparken, yine Avrupa ile Türkiye kıyaslamasına girişerek, Türkiye’nin ucuza elektrik tükettiğini savunan haberlere sayfasında yer veriyor.

Gazete ayrıca, elektrikte "indirim" ya da "zam yok" haberlerini de sıklıkla haberleştirdi.

İşte Sabah gazetesinin en son yaptığı zam haberi:

Yandaş Sabah En Son 2019'da Elektriğe Zam Haberi Girmiş - Resim: 1