Abone Ol

Yandaş Misvak Anketten Kılıçdaroğlu Çıkınca Yayından Kaldırdı

Yandaş Misvak'ın "Kimin yanındasınız?" anketinde Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçenekleri arasından Kılıçdaroğlu'nun yüksek oyu almasıyla dergi anketi yayından kaldırdı.

Yandaş Misvak Anketten Kılıçdaroğlu Çıkınca Yayından Kaldırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz gün İzmir’de CHP'nin 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında partililere, "Siz gerçekten benimle birlikte misiniz?" sormasının ardından sosyal medyada #yanındayım hashtagi gündeme geldi. İktidara yakınlığıyla bilinen ve provokatif, cinsiyetçi ve ayrımcı çizimleriyle gündeme gelen dergi Misvak'ın "misvakcaps" adlı hesabından Twitter'da bir anket yayımlandı. Ankette "Siz kimin yanındasınız?" sorusuyla sosyal medya kullanıcılarına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu seçeneği sunuldu.

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Twitter hesabından anketi paylaşarak "Arkadaşlar Misvak denen … neyse bir anket yapmış. Oy vermek ister misiniz?" yazdı. Demirtaş'ın paylaşımının ardından anket sonucunda Kılıçdaroğlu'nun yüksek oy aldığı görüldü.

Demirtaş daha sonra, "Misvak bir anket yapmıştı. Anketi paylaşın demişler. Ben de paylaştım. Sonuçtan pek memnun olmadılar sanırım az önce anketi silmişler. Twit bu kadar…" ifadelerini kullanarak anketin silinmeden önceki sonucunu paylaştı. Demirtaş da daha sonra tweetlerini sildi.


Misvak, anketi sildikten sonra bir açıklama yayınlayarak, "Son 1 saate reisin yüzde 76 önde girdiği ankete (100 bin oy) Özgür Demirtaş'ın trol ordusu ile sabote edilen anket, gerçeği yansıtmadığı için kaldırılmıştır. Sandıkları da sabote edemeyeceğiniz için sevinciniz beyhude!" yazdı.